Vágólapra másolva!
2024. július 18-án közel hatszáz hajóval és háromezer versenyzővel indul a Kékszalag, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. Az utóbbi évek leglátványosabb rajtja várható a Balatonon.

Az utóbbi évek leglátványosabb rajtja várható a Balatonon, ahol csúcstechnikával felszerelt, száguldó katamaránok, a múlt század első felét megidéző, klasszikus cirkálók és a Balatonra jellemző sportos és családi vitorlások százai lepik majd el a tó felszínét csütörtök reggel 9-től, a rajt pillanatától. Velünk már az előkészületekről sem marad le, ugyanis reggel 7-től folyamatosan követheti a történéseket.

510 hajó, köztük 15 katamarán, csaknem 2500 versenyzővel a fedélzetén rajtolt el csütörtökön reggel 9-kor Balatonfüredről, hogy teljesítse az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj távját. A résztvevőknek az óramutató járásával azonos irányban, Balatonkenese, Siófok és Keszthely érintésével kell megkerülniük a tavat és visszatérniük Füredre a 48 órás szintidőn belül. Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye 90 éves múltra tekint vissza, az elsőt 1934-ben rendezték.

Kapcsolódó cikkek