Vágólapra másolva!
Idén is helyet kap a jótékonyság a Kékszalagon. A vitorlázók, a nevezés alkalmával, együtt segítenek olyan autista-barát lakóotthonokat, ahol önálló életvitelre nem képes autista társaink élnek életük végéig.

A partnerség keretében minden Kékszalag-nevezésen, így az idein is, a vitorlázók a nevezéskor 10 avagy 20 ezer forintos támogatást nyújthatnak.  

A 48. Kékszalag Erste World Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye rajt előtt Balatonfüreden
Autizmussal élőket támogathatnak a vitorlázók​​
Fotó: Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Ezt a támogatást egy plusz szalag szimbolizálja, melyet minden segítő induló kitűzhet hajójára az eredeti kékszalag mellé. E második szalagon Varga Máté autista alkotó mutatós grafikája látható. Rajzán négyzeteket és szimmetrikus formákat épít absztrakt labirintussá

 - számolt be a kekszalag.reblog.hu.

"A 16. életévüket már betöltött autista fiatalokról a szülők egyáltalán nem mondanak le! Legféltettebb kincseiket, gyermekeiket a lakóotthonokra bízzák, ahol állandó fejlesztő terápiában részesülnek, kortársaikkal együtt élnek át izgalmasabbnál izgalmasabb programokat, közöttük barátságok és sok esetben még szerelmek is születnek" - mesélte Kovács Henrietta, az Alapítvány vezetője.

Az idei évben Varga Máté autista fiatal grafikája nem csak a hajókat díszíti, hanem egy Audi TTRS Roadstert is, mely modell utolsóként gördült le a győri gyár gyártósoráról. 

Ez az autó lesz az idei Autistic Art Alapítvány jótékonysági aukciójának fő tétele.

A vitorlázók az elmúlt években már több, mint 7 millió forinttal támogatták az Alapítványt.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről