Vágólapra másolva!
Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat, ami a főpróbájának is tekinthető a Kékszalag vitorlásversenynek.

Az elmúlt napokban a rekkenő hőség miatt hőségriadó volt érvényben, ami kisebb aggodalomra adott okot, de összesen 297 hajó nevezett az idei Fehér Szalagra, ez pedig rácáfolt a extrém körülmények eltántorító erejére.

A 25 osztályban induló 1418 versenyzőt a rajt után egy ötcsomós gyengébb szél fogadta, majd a frissülő északi szélben nekiindult a mezőny a verseny első szakaszának. A délelőtt kiváló vitorlázó időben telt.

A verseny honlapján megjelent beszámolóból kiderült, hogy abszolútban az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty hétperces előnnyel nyert a Nanushka előtt, harmadikként pedig a Team Kaáli futott be. 

Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte a Fehér Szalagot
Fotó: MVSZ/Szántó Áron

A Katamarán mezőnynek végig kitartott a kedvező időjárás, az egytestű mezőny nagy része enyhülő szélben, embert próbáló nyári napsütésben tartott a balatonfüredi befutó felé. A mezőnyt a késő délutáni órákban egy délnyugatról közelgő vihar fenyegette, de ez szerencsére nem alakult ki. A verseny ideje alatt a szél széles tartományban mozgott, ami gyakorlási lehetőséget jelentett a jövő hét csütörtökön, július 18-án induló 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra.

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen nagy számban befutottak a versenyzők, és végre egy olyan Fehér Szalagot élhettünk meg, ami körbeért” 

- mondta a befutó után Verebély Tibor versenyvezető

Az Izsák Szabolcs Emlékverseny győztese a Pannónia lett egy 70-es cirkálóval, a Fehér Szalag legjobb egytestűje a Principessa Sailing Team lett.

Mindent egy helyen az Eb-ről