A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A 15 éves magyar úszónő, Jackl Vivien nem jutott be a női 1500 m gyors döntőjébe. Az előfutama után a helyszínen nyilatkozott a magyar újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
A számban idén felnőtt Európa-bajnoki címet és junior Eb-bronzérmet szerző Jackl Vivien a női 1500 méteres gyorsúszásban az idei legjobbjától majdnem 25 másodperccel elmaradva, 16:31,25-tel csapott célba, ezzel 15. lett összetettben, és lemaradt a szám szerda esti olimpiai döntőjéről. A tatabányaiak 15 éves úszója egy nappal korábban nem jutott döntőbe 400 m vegyesen sem, a keddi úszása után pedig Kocsis Márta tanítványa többek között az Origo Sport mikrofonja előtt is beszélt a történtekről.

Jackl Vivien, olimpia, 1500 m gyors
A 15 éves magyar úszónő, Jackl Vivien a párizsi olimpiai játékokon nem jutott döntőbe
Fotó: Csudai Sándor - Origo 

Jackl Vivien nyilatkozata az 1500 m gyors előfutamai után

„Másfél hónap alatt ez volt az ötödik 1500 méterem, és amúgy is úgy jöttünk ide, hogy éljük át az élményt, és nézzük meg, milyen érzés ennyi ember előtt, ilyen mezőnyben úszni. Ez volt az első igazán komoly felnőtt világversenyem, úgyhogy örülök, hogy itt lehettem, és megtapasztalhattam ezt – nyilatkozta Jackl Vivien. – Még a junior-Eb sem az én korosztályom volt, hiszen serdülő vagyok, úgyhogy 

eleve nem úgy készültem, hogy érmet szerezzek itt. Az erről szóló újságcikkek terhet tettek rám, és elismerem, tudat alatt biztos, hogy befolyásolta az úszásomat. 

A lényeg tényleg az volt számomra, hogy kijussak ide, és itt megmutathassam magam."

Jackl Vivien
Jackl Vivien úgy érzi, teher volt rajta, hogy olimpiai éremesélyről beszéltek vele kapcsolatban
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!