Vágólapra másolva!
Nemzetközi karatetábornak ad otthont Budapest július 17. és július 20. között. Európa minden részéből érkeztek karatésok a magyar fővárosba, hogy a shotokan szakág két ikonikus alakjától tanuljanak.

Immár hagyományosnak mondható, hogy a Budapest Gasshuku névre keresztelt nemzetközi táborba a több száz lelkes tanulót Japánból érkezett mesterek oktatják a shotokan karate titkaira. 

Az idei évben két egészen kiváló instruktor, Kazuaki Kurihara és Koji Chubachi érkezett a magyar fővárosba, hogy megmutassa, mitől szép ez a sportág és nem mellesleg a legendás fekete övre is évente egyszer, ilyenkor lehet vizsgázni.

Kurihara mester formagyakorlat (képzeletbeli ellenfelekkel való küzdelem) kategóriában világbajnoknak és egészen elképesztő módon, hétszeres össz-japán bajnoknak mondhatja magát (ezen a versenyen a világ bármely országából elindulhatnak a karatékák, igazi nemzetközi megmérettetés), mellette pedig egyszer a küzdelem kategóriában is ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Chubachi mester már hétévesen karatézott, a küzdelemben igen erős oktató korábban világkupát nyert és második helyet is szerzett.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről