A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
Utolsó mérkőzését végletekig kiélezett küzdelemben, ráadásban esett találattal megnyerte, ezzel bronzérmet szerzett szombaton a párbajtőröző Muhari Eszter a párizsi olimpián. A találkozó után nyilatkozott a friss bronzérmes.

A Tatabányai SC 21 éves vívója a kínai Tang Csün-jao, a 2022-ben világbajnok dél-koreai Szong Szera, majd egy másik kínai, Jü Sze-han legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol kikapott az idén Eb-második francia Auriane Mallo-Bretontól.

Muhari Eszter
Muhari Eszter olimpiai bronzérmes lett
Fotó: Csudai Sándor/Origo

Muhari Eszter: Még nem tudom feldolgozni, mi történt

Így zárásként a harmadik helyért mérkőzhetett meg az észt Nelli Differttel, akinél hosszabbításban bevitt találattal bizonyult jobbnak. Muhari - aki a magyar küldöttség első érmét szerezte a párizsi játékokon - az M4 Sportnak nyilatkozott a meccs után.

„Igaz, ez csak egy bronzmérkőzés volt, de nekem nagyon sokat jelent, mert mindenki idősebb volt nálam az első négyben. Az utolsó tus előtt nem kockáztattam semmit, de bátor voltam. 

Ez volt a szezon utolsó napja, úgyhogy fantasztikus befejezés volt. Még nem tudom feldolgozni, mi történt, de idővel sikerülni fog" - árulta el Muhari Eszter.

„Még nem teljesen fogtam fel, de hatalmas dolog. Bíztam benne, tudtam, hogy bárkit megverhet ebben a mezőnyben. A vívásban nagyon sűrűn előfordul, hogy valakinek jó napja volt. Már reggel látszott a mozgásán, hogy nagyon összeszedett, mellette pedig hitt magában. 

Eszter fejben nagyon erős versenyző, a döntő szituációkban hatvan-hetven százalékban ő szokott nyerni. Nagyon bíztam benne, hogy most is így lesz. Remélhetőleg van még benne három olimpia, mert ő volt az egyetlen harminc alatti. 

De ahogy ismerem, van benne hiányérzet, mert ez nem arany. De dolgozunk tovább” – mondta a bronzmeccs után László István, Muhari Eszter edzője. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!