A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Szajna rossz vízminősége miatt elmaradt a triatlonosok vasárnapi edzése a párizsi olimpián.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a sportolóknak vasárnap reggel lett volna lehetőségük megismerkedni a versenyhelyszínnel, de nem engedték be őket a folyóba. A szervezők előrejelzése szerint - ha nem esik több eső - keddre rendeződhet a helyzet - adta hírül az MTI.

Bár a múlt héten már kedvező hírek érkeztek a Szajna vízminőségével kapcsolatban, a pénteki és szombati - a nyitóünnepséget és az első hivatalos versenynap szabadtéri számait is megzavaró - eső ismét jelentős mennyiségű szennyező anyagot mosott a folyóba. 

Ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy a szervezők pozitív hozzáállása mellett a szakértők azért már az elejétől fogva arra figyelmeztettek, túl sok a szennyező anyag a folyóban, ennek ellenkezőjét igyekezett bizonygatni a francia sportminiszter és a párizsi baloldali főpolgármester is, amikor megmártóztak a Szajnában.

Olimpia, Olimpia2024, Párizs24, Párizs, nyári olimpia, sport, 2024. 07. 26., versenyzők, érkezés, hajó
Rengeteg probléma van a folyó vízminőségével.
Fotó: MTI/Kovács Tamás / Párizs, 2024. július 26.

Lipták Tamás, a magyar szövetség szakmai igazgatója az M4 Sportnak elmondta, egyelőre nincs veszve semmi, mert hétfőn pótolhatják az edzést.

 Ez a helyzet várhatóan nem befolyásolja a verseny megrendezését, mert annyival nem nőtt a szennyezettség szintje az egészségügyi határérték fölé, és a következő két napban nem számítunk csapadékra. Mivel számítani lehetett a törlésre, Lehmann Csongor és Kuttor-Bragmayer Zsanett ki sem jött a pályabejárásra" 

- tette hozzá.

A párizsi olimpián triatlonban három számban avatnak bajnokot: a tervek szerint kedden a férfiak egyéni futamát rendezik Bicsák Bencével és Lehmann Csongorral, másnap pedig a női versenyre kerül sor Kuttor-Bragmayer Zsanettel. A vegyes váltók augusztus 5-én csatáznak majd, ha az időjárás is úgy akarja, hiszen jövő szerdára újabb csapadékot ígérnek Párizs környékére.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!