A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor szerint Milák Kristóf Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét, de ehhez extra sebességre kell kapcsolnia a 24 éves magyar úszónak.

Az olimpiai bajnok legenda 2017-ben lett a Magyar Úszó Szövetség elnöke, nemrég pedig a Nemzet Sportolói közé is beválasztották. Wladár Sándor a közelgő párizsi olimpia előtt a Mandindernek adott interjújában többek között Milák Kristóf olimpiai esélyeiről is beszélt.

"Kristóffal kapcsolatban nem szabad különösebben belegabalyodni a történetbe. A helyzetértékeléssel nem érdemes foglalkozni sem a médiának, sem a sportrajongó közönségnek. 

Mégis azt gondolom, ha tudja tartani az iramot - tekintve hogy ő egy győztes típus - akkor extra sebességre kapcsolva meg tudja majd védeni az olimpiai elsőségét" - 

mondta Wladár Sándor a klasszis úszóról, aki a tokiói ötkarikás játékokon aranyérmes lett 200 méter pillangón, idén júniusban pedig Európa-bajnoki címet nyert ebben a számban, valamint 100 méter pillangón is.

Milák Kristóf, úszás
Milák Kristóf megvédheti olimpiai bajnoki címét Párizsban
Fotó: AFP (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)

A szövetség elnöke a többi magyar úszó esélyeiről is elmondta a véleményét.

Milák Kristófon kívül meg Kós Hubertet emelném ki, akin nincs lelki teher. Neki Amerika különösen jót tett, rendben van az önbizalma, vele kifejezetten jó a kapcsolatom. Nagyon drukkolok, hogy minimum a dobogó összejöjjön! 

Sokat várok még ifjú tehetségünktől, Jackl Vivientől, főleg 400 vegyesen és a női 4-szer 200-as gyorsváltó, valamint a férfi 4-szer 100-as váltó is okozhat kellemes meglepetést" - tette hozzá Wladár Sándor.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!