A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
A háromszoros magyar olimpiai bajnok Hosszú Katinka a közösségi oldalán írt nyílt levelet, amelyben a Magyar Úszó Szövetséget vette célba. A párizsi olimpián két arany- és egy ezüstérmet nyert magyar medencés úszók szereplése után kiadott Hosszú Katinka-közleményt itt olvashatják.

Hosszú Katinka nyílt levelét változtatás nékül közöljük.

„Nyílt levél a Magyar Úszósporthoz!

Olvasva a magyar közvéleményt, nem értem miért az újságírókat támadják, ők csak a munkájukat végezték és kommunikálták a MUSZ-elnök, a szövetségi kapitány és Milák Kristóf edzője szavait. 

Milák Kristóf az aranyérmes 100 méteres pillangóúszása után
Fotó:  Csudai Sándor - Origo  /  Csudai Sándor - Origo 

Nem volt még olyan MUSZ-vezetés aki ennyire károsította volna a legjobb versenyzője felkészülését. 

Bob Bowman a MUSZ-tól kapott információkból már olimpia előtt hónapokkal tudta, hogy tanítványát a 200 méter pillangó utolsó 50 méterére kell készítse mint fizikálisan, de leginkább mentálisan. Párizsban Bowmannak csak annyit kellett Marchandnak mondania: “Te edzettél a világon a legkeményebben, az utolsó 50-en utol fogod érni Milákot, aki alig edzett idén, Te érdemled meg az aranyat” 
Sajnos nem ez az első Olimpiai Érem ami MUSZ vezetés miatt nem valósul meg, de reméljük az utolsó. 


Milák csak a jéghegy csúcsa, gondoljunk bele ha a világcsúcstartó olimpiai címvédővel ezt csinálják, mi a jussa a többi versenyzőnek. 
A MUSZ vezetés a teljes ellenkezőjét csinálta mint ami a dolguk lett volna. A “munkát” ők nem végezték el, sőt hátráltatták. 


Ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne. Vissza kell vonulniuk a hadszínterről. De ezúttal nem csak egy előrehozott választással, amit megfélemlítést és zsarolást alkalmazva újra választással semmivé tesznek, hanem véglegesen. 

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka háborút indított a magyar úszósport vezetői ellen
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Már az én időmben a nyolcvanas generáció és a MUSZ-vezetés között is nézeteltérés volt ez a következő generációnál csak hatványozódott. 

Nem szabadna engedni hogy tovább károsítsák a Magyar Sportot" – írta Hosszú Katinka.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!