A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A szerda esti programban Milák Kristóf és Léon Marchand hihetetlen ütközete mellett is történtek érdekességek az uszodában.

Az utolsó szám volt Milákék után a klasszikus szám, a 100 méteres gyorsúszás döntője, ahol Németh Nándor negyedik lett úgy, hogy egy század kellett volna a bronzhoz, kettő az ezüsthöz, gyakorlatilag centikkel maradt le az olimpiai éremről.

A kínai Pan Csan-le 46.40 másodperces óriási világcsúcsot úszott, Kyle Chalmers 47.48-cal lett második, David Popovici 47.49-cel a harmadik, Németh Nándor 47.50-nel a negyedik, így tényleg csak centiken múlt a dobogó.

Németh Nándor, úszás
Németh Nándor centikkel maradt e az olimpiai éremről
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Egy kicsit lehetett volna barátságosabb ez a végeredmény, egy ideig biztos fájni fog, jó lett volna legalább egy holtverseny a harmadik helyen. Az érem volt az álmom, közel voltam hozzá, de mindent megtettem annak érdekében, hogy ez sikerüljön" mondta kissé csalódottan Németh a verseny után.

Németh Nándor kapcsán Sós Csaba arról beszélt, hogy a BVSC kiválósága "nagyon megérdemelte volna" az érmet, amiről egyetlen századdal csúszott le. A szakvezető beszélt Pan Csan-le elképesztő világcsúcsáról, a kínai úszó a dohai saját rekordjából négy tizedet faragott.

Amit ő csinált, az nagyon durva, nem nagyon hajlok arra, hogy itt minden rendben van... Elnézést kérek, ebben a medencében egyetlen egy világcsúcs sem volt eddig, most meg négy tizedet javít száz gyorson

 - jegyezte meg a kapitány, aki hozzáfűzte, nagyon sajnálja Németh Nándort, akinek körülbelül hat centiméteren múlt a dobogó.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!