A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Daniel Wiffen idén világbajnoki és olimpiai aranyérmet nyert 800 méteres gyorsúszásban, ezzel történelmet írt. Az ír úszó azonban nem először került reflektorfénybe, ugyanis kiderült, hogy gyerekkorában a világhírű Trónok harca-sorozatban is szerepelt.

Wiffen nyert a férfi 800 méter gyorsúszás döntőjét a párizsi olimpia úszóversenyeinek negyedik napján, ezzel ő lett a sportág történetének első ír férfi aranyérmese. A 23 éves versenyző nagy csatában előzte meg a címvédő amerikai Bobby Finke-t. Wiffen emellett 1500 méteren is dobogóra állhatott, ahol Betlehem Dávidot megelőzve bronzérmes lett.

Olympic Games Paris 2024 - Swimming
Daniel Wiffen gyerekként még a trónok Harcában szerepelt, Párizsban olimpiai bajnok lett
Fotó: Anadolu via AFP

Bár kétségtelenül pályafutása legnagyobb sikerét aratta Párizsban, kiderült, hogy nem először tűnt fel a képernyőkön, ugyanis gyerekként színészként is kipróbálta magát, és az HBO világhírű fantasyjében, a Trónok harca című sorozatban is szerepelt.

A BBC műsorvezetője, Clare Balding számot be róla, hogy Wiffen, valamint ikertestvére, Nathan a gyerekkoruk óta élsportolóknak készültek, a nővérük, Elizabeth alakította a Frey lányok egyikét, így adódott a lehetőség, hogy egy epizód elejéig Daniel is részt vehessen a sorozatban. Ráadásul nem is akármelyik részben, a hírhedt Vörös Nász című jelenetben tűnt fel.

"Fiatalabb koromban nem igazán ismertem a Trónok harcát. A szüleim nem engedték, hogy megnézzem, de a húgom nagyon jó szerepet kapott a sorozatban. Ő volt az egyik Frey-lány. Miután felvette a jeleneteit, aztán behívtak minket a Red Weddingbe háttérszereplőnek, ami nagyon klassz volt" – emlékezett vissza a színészkedésére Daniel Wiffen.

Wiffen ezen felül a The Frankenstein Chronicles Netflix-sorozatban is szerepelt, ahol Henry Bowyer karakterét alakította – írja a Bors.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!