A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Vasárnap délelőtt kezdődött a női öttusa döntője az olimpia zárónapján, amelyben két magyar sportoló is érdekelt volt. Gulyás Michelle a hozott pontjainak köszönhetően a második legjobb eredménnyel várta a finálét, míg Guzi Blanka a mezőny hátsó feléből. A négy versenyszámot felvonultató döntőben végül Gulyás Michelle az első helyen végzett.

Lassan véget ér az olimpia, vasárnap azonban még egy döntőben érdekeltek voltak a magyar versenyzők. Délelőtt 11.00-kor rajtolt el a női öttusa fináléja, összesen 18 versenyző, köztük két magyar küzdött az érmekért. 

Gulyás Michelle hibátlan lovaglással, azaz 300 ponttal kezdett, míg a versenyben első helyezett francia vetélytársa egyet rontott, így a bónusz vívás kör előtt mindössze 8 pont volt a különbség közöttük. A bónusz vívás körben Gulyás nem szerzett pontot, ellenben a francia Elodie Clouvel négyet is, így 12 ponttal előzte meg ekkor a magyar riválisát.

Gulyás Michelle remekül versenyzett. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 200 méteres gyorsúszás számban Gulyás mindössze egy ponttal kapott kevesebbet a francia vetélytársánál, így a Laser Run zárószámában mindössze 13 másodperc hátránnyal indulhatott el az első helyezett után. Guzi Blanka pedig összességében 35 másodpercre volt induláskor a dobogótól.

Gulyás azonban egészen elképesztően lőtt a döntőben, amire nem volt a vetélytársaknak ellenszere, így aranyéremmel fejezte be az öttusa döntőt, és szerzett ezzel újabb érmet a magyar küldöttségnek a párizsi ötkarikás játékokon.

Részletek ITT.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!