A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVas Kata Blanka
14:00KerékpározásVerseny
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Napok óta áll a bál Párizsban amiatt, hogy Imane Khelif úgy indulhatott el a női bokszolók 66 kg-os versenyében, hogy biológiailag férfi az algériai sportoló. Az olimpiai negyeddöntőben a hősiesen küzdő Hámori Lucát győzte le, majd állt a kamerák elé.

Khelif a mérkőzést egyhangú pontozással, 5-0-ra nyerte meg, azaz mindegyik pontozóbíró őt látta jobbnak a férfi és nő közötti egyenlőtlen küzdelemben. Az algériai versenyző a továbbjutása után először az edzői stábnak köszönte meg a győzelmét, majd hozzátette: 

Nagyon büszke vagyok a teljesítményemre... Majdnem nyolc éven keresztül készültem erre az olimpiára, hála Istennek így ma készen álltam, hogy megnyerjem a mérkőzést. Isten segítségével megnyerem a második meccsem és utána az aranyérmet is...." 

Az első menetben fantasztikusan küzdött Hámori Luca (kék mezben)
Fotó: AFP / AFP or licensors/Algeria's Imane Khelif (R) fights against Hungary's Anna Luca Hamori in the women's 66kg quarter-final boxing match during the Paris 2024 Olympic Games at the North Paris Arena, in Villepinte on August 3, 2024. (Photo by MOHD RASFAN / AFP)

Majd kitért a napok óta tartó botrányra is: 

"Igen, ez egy olyan dolog, ami az összes nő méltóságát és becsületét érinti. Az egész arab világ ismer engem már évek óta és tudja, hogy küzdök a Nemzetközi Boksz Szövetség ellen, amely elnyomott engem, de Isten mellettem áll."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!