A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVas Kata Blanka
14:00KerékpározásVerseny
Vágólapra másolva!
Lejátszotta utolsó csoportmeccsét az olimpián a a női vízilabda-válogatott, amely Ausztrália ellen 9-9-es rendes játékidő után ötméteresekkel kapott ki.

Fontos meccsen volt érdekelt vasárnap kora délután a női vízilabda-válogatott, hiszen a csoportelső, eddig veretlen Ausztrália volt az ellenfelünk. Nekünk az volt a tét, hogy a csoportban előrébb kerüljünk, hogy elkerüljük a másik csoportból érkező Egyesült Államokat a negyeddöntőben.

A már a legjobb nyolc közé továbbjutott magyar csapat egy gyors góllal vezetést szerzett, Garda Krisztina volt eredményes, majd nagyon hosszú gólcsend következett, az ausztrálok hat és fél percig csak kapufáig jutottak. A folytatásban emberhátrányban egyenlített Arancini, majd másodpercekkel a negyed vége előtt Garda bombázta telibe a kapufát, így 1-1-gyel fordultak a csapatok.

Garda Krisztina volt a legveszélyesebb játékosunk a meccs elején
Fotó:  Csudai Sándor - Origo

A második negyedet sokkal jobban kezdtük, mint az ausztrálok, mégis szinte a semmiből a zöldsapkások szereztek gólt, Gofers találatával már vezetett az ausztrál csapat. Szerencsére gyorsan jött a válasz, Vályi Vanda emberelőnyből talált be a kapuba, de az ausztrálok Andrews révén egy centergóllal megint visszavették a vezetést. Ezúttal sem kellett sokat várni az egyenlítésre, mert Keszthelyi Rita ötméteresből volt eredményes. A második félidőre 3-3-as döntetlennel fordultak a csapatok.

Keszthelyi Rita fontos gólt szerzett 
Fotó:  Csudai Sándor - Origo 

A harmadik negyed Andrews góljával kezdődött, így megint nekünk kellett egyenlítenünk, amit ezúttal Rybanska tett meg. Megint rövid ideig volt csak egál, ugyanis Armit szerzett gólt, majd a folyamatosan kihagyott emberelőnyös helyzeteket megbosszulták az ausztrálok, Williams góljával már 6-4-re vezettek.

Szilágyi emberelőnyből hozott vissza minket egy gólra, majd remekül blokkolt, amivel lehetőséget teremtett az egyenlítésre is, de a következő akcióban kapufát lőtt. Többször is támadhattunk az egyenlítésért, de 6-5-ös hátrányban kezdtük az utolsó negyedet.

Az utolsó játékrészben Keszthelyi Rita góljával egyenlítettünk, visszajöttünk mínusz kettőről, de Williams kegyetlenül messziről ejtett a magyar kapuba, ami visszavetette a csapatot. A következő támadásnál eladtuk a labdát, majd Williams emberelőnyből lőhetett újabb gólt, pillanatok alatt megint kétgólos hátrányba kerültünk.

Öt és fél perccel a vége előtt Szilágyi emberelőnyből szépített, de megint jött Willams, aki ezúttal ötméteresből lőtt a kapunkba. Egyre hektikusabbá vált a meccs, Keszthelyi szintén ötösből lőtt gólt, majd támadhattunk az egyenlítésért is. Másfél perccel a vége előtt Mihók Attila időt kért, aminek meg is lett az eredménye, Leimeter Dóra góljával 9-9-re egyenlítettünk, 50 másodperccel a vége előtt Ausztrália is időt kért. Kiharcoltuk az ellenfél emberelőnyös helyzetét, így végül csak ötméteresek döntöttek.

Arancini, Keszthelyi, Andrews, Garda és Kearns sem hibázott, de Faragó csak a kapufát találta el, míg a többiek már nem hibáztak, így ötméteresekkel kikaptunk.

A hosszabbításos vereség azért fájó, mert így a csoportunk harmadik helyén végeztünk és a legjobb nyolc között a bombaerős Egyesült Államok, az olimpiai bajnoki címvédő lesz az ellenfelünk.

 

női vízilabda, csoportkör, 4. (utolsó) forduló, A csoport:
Ausztrália-Magyarország 14-12 (1-1, 2-2, 3-2, 3-4, 5-3) - ötméteresekkel.
gólszerzők: Williams 4, Andrews 2, Arancini, Gofers, Armit 1-1, illetve Keszthelyi 3, Szilágyi 2, Garda, Vályi, Rybanska, Leimeter 1-1

Magyarország: Magyari Alda - Vályi Vanda, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Faragó Kamilla, Parkes Rebecca - cserék: Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!