A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
A nők 66 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Hámori Luca az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia ökölvívótornáján, miután a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kikapott a szereplésével botrányt keltő algériai férfitól, Imane Heliftól. A kőszegi bokszoló óriásit küzdött, állta mindhárom menetet, pedig a második menetben azt mondta edzőjének, érzi, hogy nem tudja megnyerni a meccset.

A kőszegiek kiválósága ír, majd ausztrál rivális legyőzésével jutott az éremszerzés kapujába, azonban a negyeddöntőben nem tudott túljutni az algériai Iman Helifen, aki a tavalyi világbajnokságról túl magas tesztoszteronszintje miatt kizártak, mivel a tesztek azt mutatták ki, hogy férfi. 

Hámori Luca hősiesen küzdött Iman Helif ellen
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Hámori hatalmasat küzdött a találkozón, elég csak arra gondolni, hogy 

Helif előző ellenfele, az olasz Angela Carini mindössze 46 másodpercig bírta a ringben, míg a kőszegi ökölvívó végigbírta mind a 9 percet, mindezt úgy, hogy a második menet után azt mondta edzőjének, érzi, hogy nem tudja megnyerni a mérkőzést. 

Hámori ennek ellenére végigcsinálta a meccset, folyamatosan próbált támadni, és bár végül kiesett, mégis hősként távozott a ringből.

A sportolónő és edzője közötti beszélgetést 7:24-től nézheti/hallgathatja meg:

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!