A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az olasz magasugró Gianmarco Tamberi lesújtó hírt osztott meg közösségi oldalán, a sürgősségire kellett mennie, néhány órával azelőtt, hogy megvédte volna aranyérmét a férfi magasugrás döntőjében.

A 32 éves Tamberi egy mentőautó belsejéből posztolt egy fotót az Instagramra szombaton, amelyen ő látható infúzióval a karjában, miközben szorosan fogja a felesége kezét. "10 óra telt el, és a vesegörcs még mindig nem múlt el" - írta Tamberi a megrázó fotó mellé. 

A fájdalom, amit ma reggel óta érzek, bármilyen erős is, semmi ahhoz képest, amit belül érzek

- írta a posztban. Az olasz olimpikon - aki három évvel korábban a tokiói játékokon aranyérmet nyert férfi magasugrásban - azt írta, hogy 

"most vitték be a sürgősségire a mentők, miután kétszer is vért hányt".

"Most további vizsgálatokat végeznek rajtam, hogy kiderítsék, mi történik" - magyarázta, és megígérte, hogy tájékoztatni fogja követőit, amint lesznek információi, "mert a sok üzenet, amit kapok, és a szeretet, amit mutattok nekem, legalább egy választ megérdemel" - írta Tamberi. Az olasz versenyző bejelentése, miszerint kórházba megy, nagyjából hat órával azután érkezett, hogy egy korábbi Instagram-posztban azt írta: 

"Ma éjjel 5 órakor ébredtem fel, mert ugyanazok a fájdalmaim voltak, mint néhány nappal ezelőtt. Egy újabb vesegörcs. Már 5 óra eltelt, és a fájdalom még mindig nem múlt el".

Az aranyérmes azt mondta, hogy "szóhoz sem jutott" és "igazán, nagyon sajnálja", hozzátéve, hogy "tényleg nem tudja", hogy "hogyan fog ilyen körülmények között ugrani". 

Egy nappal a lesújtó bejelentés előtt Tamberi az Instagramon közölte követőivel, hogy izgatottan várja a magasugrás döntőjét a párizsi Stade de France-ban. "Holnap este hétkor életem versenye. Mindent egy napért ....Mindent ezért a pillanatért" - írta. Tamberi végül óriási fájdalmak közepette odaállt a férfi magasugrás döntőjére szombat este, ahol a 11. helyen végzett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!