Visszatért coldzera és azonnal győzni is tudott régi csapata ellen

Vágólapra másolva!
Izgalmasnak ígérkezik a BLAST Premier Fall C csoportjának három napja. Nem elég, hogy ez a csoportkör vége és a még játékban lévő négy csapatból már csak kettő juthat tovább, de ebben a csoportban játszik a világelső NaVi és az a Complexity is, ahová most visszatért az egyik legnépszerűbb profi játékos, Marcelo "coldzera" David.

A nyitómeccs pontosan úgy alakult, ahogy azt vártuk. Az OG remek formában van, habár játékuk korántsem hibamentes. Ezt mutatta az is, hogy a saját maguk által választott Overpasson labdába sem tudtak rúgni, míg Dust2-n, a NaVi pályáján ha szorosan is, de győzelmet tudtak aratni.

Megvan a kellő erő az OG-ban, még akár egy világelső NaVi ellen is, de azt nem tudják még megtartani hosszútávon.

A harmadik pályára most is elfogytak, a NaVi pedig nem félt pimaszul kihasználni minden adandó alkalmat arra, hogy megbüntesse ellenfelét. Egy pályát elhappoltak előlük, de 2-1-re így is megnyerték a meccset.

A NaVi és az OG meccsének (2:1) pontos eredményei:

  • Overpass 16-4 a NaVi javára
  • Dust2 16-13 az OG javára
  • Mirage 16-8 a NaVi javára

A nap igazi érdekessége a FaZe és a Complexity összecsapása volt. Sok tehetséges profi játékost láttunk az évek alatt, de csak kevés olyat, akik igazán magasra érnek és

a CS:GO Michael Schumacherei vagy Cristiano Ronaldoi lesznek.

Coldzera egyik ezekenek, éppen ezért volt különösen sajnálatos, hogy már három hónapja nem láttuk őt. Legutóbbi csapata a FaZe kispadra ültette őt, azóta pedig várt az alkalomra. Végül a Complexity adta meg neki az esélyt a visszatérésre és a brazil sztárjátékos meg is ragadta azt.

Az érezhető volt a játékán, hogy a kihagyott idő nem tett jót. Vissza kell még rázódnia az éles versenyhelyzetbe, de új csapatában így is sokkal magabiztosabban játszott, mint előtte hónapokon át a FaZe-ben.

Volt csapatát 16-8-ra verte Nuke-on, de ami még annál is fontosabb volt, hogy a FaZe pályáján, Ancientön is jobbak voltak.

A jelenlegi versenypályák közül talán ez az egyetlen, ami jobban kedvez a védekező térfélnek. A FaZe ettől függetlenül remekül támadott, hét nyertes kör támadóként már félsikernek is elkönyvelhető, feltéve, ha utána tudnak produkálni egy még jobb védekező oldalt.

A FaZe nem tudott, a Complexity ha nem is játszi könnyedséggel, de körről körre áthatolt a védelmükön, holott ez az a pálya, amit a Complexity ötöse szinte sosem játszik. Csapatmunkájuk mégis szemmel láthatóan precízebb és eredményesebb volt, a FaZe oldalán inkább a meglepetésszerű egyéni megmozdulások vezettek nyertes körhöz.

A Complexity és a FaZe meccsének (2:0) pontos eredményei:

  • Nuke 16-8 a Complexity javára
  • Ancient 19-17 a Complexity javára

Hosszabbításra tudták menteni a saját pályájukat, de az extra játékidőben sem tudtak teljesen ellenfelük fölé kerekedni. 2-0-ra nyerte a Complexity a mérkőzést, vagyis ma már a NaVi ellen kell majd megmérkőzniük. Azon a meccsen már jóval nehezebb dolguk lesz, de ne feledjük, hogy még a felsőágon vannak, egy hibalehetőségük tehát még van és már csak egy győzelemre vannak a továbbjutástól, míg a FaZe a papíron erősebb OG ellen játszik majd a kiesés elkerülése érdekében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!