Vágólapra másolva!
A Facebook alapítója és első embere szeretné meghódítani a videójátékos élőzés legnagyobb platformját.

A 21. században bárkiből lehet influenszer, a legjobb példa erre talán Hailey Welch, aki egyetlen részeg mini-interjúnak köszönhetően berobbant az A-listás sztárok közé. 

 Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg gamer influenszerkedésbe kezd
Fotó: esport

A “Hawk Tuah-lány” mellett másoknak jóval több ideig tart felépíteni a saját brandjüket, mire már akkorára növik ki magukat, hogy pusztán a nevükből meg tudnak élni. Ezzel a nehézséggel Mark Zuckerbergnek biztosan nem kell megküzdenie, ugyanis a 40 éves amerikai programozót az egész világ ismeri, ugyanis ő volt az egyik alapítója a Facebooknak. A közösségi média abszolút első helyezett platformja naponta több milliárd embert kapcsol össze, nem véletlen, hogy a Meta vezérigazgatója az egyik legbefolyásosabb embernek tekinthető a bolygón. A 2010-ben “Az év emberének” választott filantróp bejelentette, hogy új kihívásokkal szeretne megküzdeni, amihez segítségül hívja a videójátékosokat tömörítő Twitchet, valamint a stratégia zsánerének egyik legizgalmasabb képviselőjét, a Civilizationt.

Bizony, Zuckerberg élő tartalomgyártásba szeretne kezdeni azon a platformon, ahol bárki elindítjhatja saját streaming karrierjét. Az üzletember leszögezte, hogy csak és kizárólag Civilization 6-tal szeretné majd elütni az idejét, ugyanis meggyőződése, hogy senki sem képes őt ebben legyőzni. 

Cives karrierje egészen a Harvardig nyúlik vissza, egyetemi tanulmányai mellett (vagy épp közben) rengeteget nyüstölte a Sid Meier nevével ellátott franchise korai példányait. A játék lényege, hogy bizonyos feltételek kiaknázásának segítségével (háború, tudomány, vallás, kultúra stb.) valaki a véletlenszerűen generált pályán uralkodjon a többiek felett. A Civ. legfontosabb eleme, hogy nem valós időben történnek az események, hanem körökre osztják fel. Ez azt jelenti, hogy a városok és egységek menedzselésére bőven rendelkezésre áll az az idő, ami alatt meg kell hozni a döntéseket. Egy nyerő koncepcióról van szó, aminek már készül a hetedik számozott folytatása.

Érdemes lesz követni majd a Meta első emberének közvetítéseit, mert elég bátor, már-már vakmerő kijelentést tett akkor, amikor az ő képességeit helyezte a többiek felé.

 Lehet, hogy tényleg Zuckerberg a világ legjobb Civilization 6-játékosa, lehet, hogy csak egy átlagosnál jobb stratéga. Az biztos azonban, hogy Twitch-mérföldkő lesz majd az, amikor elindul majd ez a várva várt adás.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!