A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Katarban minden Messiről és a vb-címvédő franciákról szól

Események

fbl Horizontal CLOSE-UP FOOTBALL SPORTS FAN EFFIGY
Argentina supporters wearing t-shirts depicting Argentina's forward #10 Lionel Messi (L) and late football legend Diego Maradona wait for the start of the Qatar 2022 World Cup Group C football match between Poland and Argentina at Stadium 974 in Doha on November 30, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Kövesse velünk a labdarúgó-világbajnokság hétfői eseményeit!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül27 bejegyzés
10:19
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Kezdünk!

Köszöntjük kedves olvasóinkat!

 

Hétfőn ugyan szünnap van a katari labdarúgó-világbajnokságon, mi azonban egész exkluzív tartalmakkal várjuk önöket. Addig is töltsék le az Origo Sport applikációt, hogy követni tudják élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit. És kövessék velünk a vb híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

10:21
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Drámai vallomások

Most pihennek a legjobb négy közé jutott csapatok, azonban így is bőven van miről beszélni, hiszen drámai vallomásokkal jelentkeztek a világ legjobb futballistái, a FIFA pedig kiadott egy nevetséges közleményt a spanyol Antonio Mateu Lahoz játékvezető botrányos döntéseiről, amiket a Hollandia-Argentína negyeddöntőben hozott. Részletek a linkre kattintva olvashatók.

10:22
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Nézzék meg Szpíker Korner legújabb adását

Nehezen szelídülnek az indulatok a Hollandia-Argentína mérkőzésen történt botrány után, amikor a holland játékosok a tizenegyesrúgások alatt direkt idegesítették és megalázták az argentin csapat játékosait. Mi történt ott valójában? És lehet-e szeretni a focit csak imitáló, durván játszó Marokkót? Erről is szól a Szpíker Korner 209. adása.

11:01
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Megkezdődött Katarban a 974-es bontása

Lantos Gábor, az Origo sportrovatának Katarba kiküldött munkatársa ellátogatott a 974 elnevezésű stadionhoz, amelyet 974 konténerből építettek fel, most pedig elkezdték visszabontani.

11:32
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Elképesztő fotó Giroud-ról és a marokkói edzőről

A franciák csatára, Olivier Giroud és a marokkói válogatott szövetségi kapitánya, Walid Regragui másfél évtizede egy csapatban fociztak a francia másodosztályban.

12:27
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Hazazavarták a spanyol bohócbírót

Nem vezet több meccset a katari világbajnokságon a spanyol Antonio Mateu Lahoz, aki az Argentína-Hollandia világbajnoki negyeddöntő meccsen alakított emlékezeteset. Részletek a linkre kattintva olvashatók.

Antonio Mateu Lahoz borzalmasan vezette az Argentína-Hollandia meccset Forrás: AFP/Alberto Pizzoli
12:39
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

A sportfogadó oldalaknál a franciák a befutók

A legkeresettebb sportfogadással foglalkozó weboldalak szerint a címvédő Franciaországnak van a legnagyobb esélye a végső győzelemre a katari labdarúgó-világbajnokságon. A címvédésre van a legnagyobb esély, az argentinokat pedig minden sportfogadó oldal másodikként "rangsorolja" a franciák mögött. A katari torna negyeddöntőjében a brazilokat nagy meglepetésre búcsúztató horvát válogatott a harmadik a listán, és a sporttörténelem során először a legjobb négy közé jutó afrikai együttes, Marokkó kapta a legkevesebb esélyt a vb-cím megszerzésére. 

13:23
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

A horvátoknak nincs konkrét tervük Messi megállítására

A horvát válogatott játékosai nem Lionel Messire, hanem az argentin csapatra fókuszálnak elsősorban a két együttes keddi elődöntős csatája előtt a katari labdarúgó-világbajnokságon, viszont Neymarhoz hasonlóan a hétszeres aranylabdás vb-álmainak is véget vetnének. Részletek a linkre kattintva olvashatók!

Messi bombaformában futballozik a vb-n Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira
13:54
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Dave költözik Katarból Angliába

De erre hónapoat kell majd várnia.

14:29
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

60 éves átkot törhetnek meg a világbajnok franciák

A francia válogatott lehet az első az 1962-es brazil csapat óta, amely sikerrel védi meg vb-címét. Részletek a linkre kattintva olvashatók. 

15:30
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Modric élete meccsére készül Messi ellen

Luka Mordic szerint "életük legjobb meccsét" kell játszaniuk kedden Argentína ellen a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében, hogy 2018 után ismét bejussanak a fináléba.

- mondta a Real Madrid labdarúgója, aki azt is hozzátette, hogy a fiatal játékosaiknak köszönhetően sokkal energikusabbak, és ezzel már egy új szintet képviselnek.

Modricnak szenzációs világbajnoksga van Forrás: AFP/Gabriel Bouys


jelentette ki Modric.

15:43
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Bemutatták az új spanyol kapitányt

Luis de la Fuente, a spanyol labdarúgó-válogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitánya az őt bemutató Las Rozas-i sajtótájékoztatón Forrás: MTI/EPA/EFE/Juan Carlos Hidalgo
16:28
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Ronaldo szívesen látna külföldi edzőt

Ronaldo, a brazilok kétszeres világbajnok labdarúgója szívesen látna neves külföldi edzőt a válogatott élén.

A katari vb-n a negyeddöntőben kiesett dél-amerikai válogatott kispadjáról távozott Tite, miután a legnagyobb esélyesek közé sorolt csapata tizenegyespárbajban alulmaradt Horvátországgal szemben. A szövetségi kapitány már a torna előtt kijelentette, hogy függetlenül a vb-n elért eredménytől nem folytatja tovább a munkát a nemzeti csapatnál.

Ronaldo szívesen látni külföldi top edzőt a brazil kispadon Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Oliver Berg


Az elmúlt napokban több olyan neves külföldi szakember neve is felmerült az utódjelöltek között, akikre Ronaldo szívesen bízná rá a válogatott irányítását, de hangsúlyozta, hogy a döntés nem az ő kezében van.


Ezek a nevek Brazíliában merültek fel, azt sem tudom, hogy valóban a jelöltek között szerepelnek-e vagy sem" - nyilatkozta.

17:31
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

A brazil középpályás Katar után a klubjából is távozhat

Fabinho a Liverpoolban sem remekel az idei szezonban, és a vb-n is mindössze 1 meccsen kapott lehetőséget. Arról, hogy kit igazolhatnak a helyére és mit reagált a felesége a hírre, ITT olvashatnak bővebben.

18:05
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Megdöbbentő részletek Maradona származásáról

Az argentin focilegenda dédapja a mai Horvátország területén született a 19. században, majd Argentínába emigrált.

Diego Maradona horvát származású Forrás: AFP/Alejandro Pagni
18:10
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Elképesztő, milyen magasra ugrott a marokkói gól szerzője

278 centiméteres magasságban járt Jusszef en-Nesziri a Portugália elleni győztes góljánál, ezzel pedig Cristiano Ronaldót is lekörözte.

18:21
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Messi gúnyos örömét tetováltatta magára egy szurkoló

A hétszeres aranylabdás a mozdulattal a hollandok edzőjének, Louis Van Gaalnak üzent, egy argentin szurkoló pedig magára tetováltatta mindezt.

19:19
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Közel háromezer doppingtesztet végeztek el a vb-hez kapcsolódva

A FIFA a nemzeti doppingellenes ügynökségekkel és a hat konföderációval együttműködve az év eleje óta összesen 2846 doppingtesztet végzett el a katari világbajnoksághoz kapcsolódva.

 

A torna ideje alatt eddig 941 mintát elemeztek - közölte hétfőn a FIFA, hozzátéve, hogy pozitív eset nem akadt, bár a rajt előtt öt játékost felfüggesztettek a doppingszabályok megsértése miatt.

 

A szervezet tájékoztatása szerint a nyolc negyeddöntős csapat tagjait január óta átlagosan négy és félszer ellenőrizték.

20:35
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Sérülések miatt kerülhet bajba Franciaország

Ketten egyáltalán nem vettek részt a címvédő hétfői edzésén, további négy játékos pedig a labdás tréninget hagyta ki.

21:03
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Megvan, ki vezeti a francia-marokkói elődöntőt

A mexikói César Arturo Ramos vezeti a katari labdarúgó-világbajnokság második elődöntőjét, a Franciaország-Marokkó találkozót. A 38 éves játékvezetőnek ez lesz a negyed meccse a vb-n.

Cesar Arturo Ramos vezeti a szerdai elődöntőt Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Ercin Erturk
21:48
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Messiéknek szurkol a görög sztárteniszező

Sztefanosz Cicipasz a közösségi médiában osztott meg egy fotót, amely alapján egyértelműen látható, melyik válogatott végső sikeréért szorít.

22:07
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a bíró vezetheti a vb-döntőt

Az Anglia-Franciaország negyeddöntőt sok hibával vezető brazil Wilton Sampaio kaphatja meg a FIFA-tól a világbajnokság döntőjét.

Wilton Sampaio ténykedésével nem voltak elégedettek a vb-től búcsúzó angolok Forrás: AFP/Gabriel Bouys
22:43
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Az amerikai válogatottnál titkokra derült fény

A Dortmund klasszisa, Giovanni Reyna és Gregg Berhalter szövetségi kapitány között komoly vita alakult ki a vb alatt, a játékos most reagált edzője vádjaira.

22:58
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Felfigyelt a Real Madrid a vb egyik sztárjára

A mindhárom csoportmeccsén gólt szerző Cody Gakpo ugyan az egyenes kieséses szakaszban már nem tudott segíteni Hollandián, így is több sztárcsapat – köztük a Manchester United – is felfigyelt a PSV játékosára.
A Van de Kerkhof testvérek megbízható spanyol forrásból szerezték azt az információt, hogy a Real Madrid is bejelentkezett Gakpóért, ám a kétszeres vb-ezüstérmes legendák remélik, hogy 75 millió eurónál kevesebbért ezen a télen nem adja még el a PSV a 23 éves csatárt.

23:27
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Figo szerint hatalmas hiba volt padoztatni Ronaldót

A portugál válogatott legendás játékosa, Luis Figo szerint Fernando Santos szövetségi kapitány hatalmas hibát követett el, amiért a cserepadra száműzte Cristiano Ronaldót. A Real Madrid és a Barcelona korábbi klasszisa úgy véli, Portugália ezért esett ki a negyeddöntőben Marokkó ellen.

23:45
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Matthäus szerint Neuer felelőtlen volt

A vb-kiesés után a németek sztárkapusa síelni ment, de eltörte a lábát. Minderről Lothar Matthäusnak is megvolt a markáns véleménye.

Manuel Neuer az egész szezonra kidőlt Forrás: AFP/Ina Fassbender
23:52
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Ennyi volt mára!

Köszönjük a figyelmüket! Holnap is újra jelentkezünk élő hírfolyamunkkal!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!