Vágólapra másolva!
"Nincs erősebb csapat a mienknél" - nyilatkozta az olasz futballisták covercianói edzőtáborában a magyarok elleni találkozó előtt Filippo Inzaghi. A csatár biztos benne, hogy az azzurrik legalább egy pontot szereznek a magyarok elleni utolsó vb-selejtezőn.

Inzaghi, aki Trapattonit megelőzően Zoffnál is élvezte a válogatók bizalmát, inkább már a jövőt elemezte. "Senkitől sem kell tartanunk, még a favoritnak kikiáltott argentinoktól sem. Nagyszerű csatáraik vannak, de nekünk Tottink van!" Igaz, a szövetségi kapitány, Trapattoni egyelőre prózaibb gondokkal küzd: legjobb védője, Nesta sérült, a keretbe behívott csatár, Chiesa olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy talán még a vb-re sem épül fel, a középpályás Tacchinardit pedig eltiltották.

Nesta helyén az Inter védője, Marco Materazzi lesz a beugró, két oldalán Cannavaróval és Maldinivel. A kapuban a viták ellenére a korábban a Parmában védő Buffon élvezi a bizalmat. A Juventusban teljesítménye miatt az előd Van der Sarhoz hasonlóan "Van der Buffonnnak" gúnyolt kapus a következőt mondta: "Érzelmileg roppantul feldob, hogy visszatérhetek a StadioTardinibe. Csak a szépre emlékezem, s Parmában szinte csak jó dolog történt velem. A középpályán várhatóan a Tommasi, Albertini, Zambrotta, Coco négyes ügyködik majd. A csatársor és a középpálya között Totti lesz a kapocs, s Del Piero, valamint korábbi juventusos klubtársa, Inzaghi játszik csatárt.

Gellei Imre az olasz hírügynökségnek azt nyilatkozta, noha a magyar válogatott már nem juthat ki a világbajnokságra, kötelessége, hogy teljes erőbedobással harcoljon. "Olaszországnak jól szervezett csapata van, de a kezdőrúgás előtt nem kell a vereségre gondolni" - mondta Gellei. A szövetségi kapitány Miriuta pályára küldését azzal indokolta, hogy a magyar válogatottnak szüksége van egy olyan játékosra, mint ő.

Korábban:

Thury Gábor

Mindent egy helyen az Eb-ről