Vágólapra másolva!
A Bresciánál ebben a szezonban a veterán Roberto Baggio számított a fő gólvágónak, éppen ezért a csapat drukkerei kissé megijedtek, amikor a támadót sérülés miatt le kellett cserélni a legutóbbi fordulóban. A Brescia szurkolói azonban fellélegezhettek, hiszen a Baggio helyére beállt Luca Toni, akit a nyáron rekordösszegért, 28 milliárd líráért vásároltak, rögtön két gólt vállalt.

Luca Toni 1977. május 25-én látta meg a napvilágot, és első klubja a Modena volt, amelynek színeiben már az 1994-95-ös szezonban bemutatkozott. A harmadik vonalban hét mérkőzésen lépett pályára, és két gólt szerzett. A következő idényben már 25 alkalommal szerepelt, és góljainak száma hárommal növekedett. Egy évre rá a Serie B-ben is bemutatkozhatott, mégpedig az Empoli csapatában.

Az 1997-98-as szezonban ennek ellenére megint a C1-ben játszott, a Fiorenzuolában, ahol azonban nem találta góllövő cipőjét, mindössze két találatig jutott. Azt követően megint csapatot váltott, a Lodigiani játékosa lett, és ezen gárda színeiben több gólt szerzett, mint teljes addigi karrierje alatt összesen: 15 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját. Jó teljesítményének jutalmaként feljebb léphetett egy osztállyal, és a fenti eredményességet a Serie B-ben is megtartotta, hiszen a Trevisóban is 15 gólig jutott.

A legutóbbi bajnokságban már a legjobbak között bizonyíthatta rátermettségét, és ez sikerült is, hiszen a Vicenza együttesében kilenc találatig jutott, és teljesítményével még a Manchester United megfigyelőit is elkápráztatta. A Vicenza kiesett a legjobbak közül, de Toninak nem kellett visszatérnie a másodosztályba, mivel a Brescia vette meg, ám a bajnokság elején az albán Igli Tare és Baggio mellett nem sok lehetőséghez jutott. A veterán támadó sérülésével minden bizonnyal többet léphet majd pályára, és két góljával bizonyította, hogy megfelelően tudja pótolni Copfocskát.

Korábban:

A nap játékosa: Marco Delvecchio (AS Roma)

Mindent egy helyen az Eb-ről