A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nem kizárt, hogy a görög Panathinaikosz futballistája, a lengyel válogatott Olisadebe a Juventus játékosa lesz. Ez akár a téli átigazolási időszak egyik szenzációja is lehet. Más kérdés, hogy a játékos jelenlegi és egykori klubja, a Polonia Varsó vitában áll egymással.

A görögök azt mondják, amennyiben májusig kifizetik a 3 millió fontnyi (1,2 milliárd forint) átigazolási összeg második részletét, ők rendelkeznek a csatár játékjogával. A Polonia tulajdonosa, Janusz Romanowski viszont azt állítja, ha a görögök továbbadják Olisadebét a Juventusnak, az átigazolási díjból ők is részesednek. A lengyelek azt is megemlítik, hogy a Panathinaikosz egyszer már nem tartotta be a fizetési határidőt. A görögök ugyanakkor azt állítják, már 1,3 milliót kifizettek, s ha a maradék összeget is utalják, Olisadebe az övék: "Ha a második részletet is törlesztjük, mi rendelkezünk a csatár játékjogával, addig lehet a mi futballistánk, ameddig mi akarjuk, de el is adhatjuk. A szerződésben semmilyen olyan záradék nincsen, amely szerint a Polonia részesedne a játékos továbbadásából" - nyilatkozta a PAO szóvivője.

Antonio Caliendo, a játékos menedzsere kijelentette: "Nekem mindegy, melyik klub a csatár tulajdonosa, arra kell koncentrálnom, hogy Olisadebe a legjobb szerződést kösse. Azt azért remélem, hogy a két egyesület tisztázza a futballistával kapcsolatos jogviszonyt. Ami Emmanuel átigazolását illeti, számos klub érdeklődik iránta, nem csupán a Juventus. Németországból, Angliából és Spanyolországből is mutatkozik érdeklődés. A Juve figyelemmel kísérte Olisadebe játéka, s fel is vettük a kapcsolatot. Az árban egyelőre nem jutottunk közös álláspontra. Az sem biztos, hogy a futballista elhagyja a Panathinaikoszt. Lehet, hogy üzleti szempontból jobb lenne várni a világbajnokság végéig. Másrészt, ha olyan ajánlat érkezik, akkor nem szabad minden áron várni."

Olisadebe a következőképpen vélekedik: "Tényleg nem tudom, mit hoz a jövő. A menedzseremtől hallottam a Juve érdeklődéséről, de a részleteket nem ismerem. Jól érzem magam a Panathinaikosznál, ahol már részben beváltottam a hozzám fűzött reményeket. Az is tény, úgy érzem, a fejlődésem érdekében idővel váltanom kell. Azt viszont nem tudom, hogy mikor."

A 22 éves nigériai születésű, lengyel válogatott futballista szenzációs esztendőt zárt, a vb-selejtezőkön nyolc gólt lőtt, klubja valamennyi BL-meccsén szerepelt, s rajta volt a France Football listáján az Aranylabda-szavazás jelöltjeként.

Thury Gábor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!