A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nem sikerült visszavennie a tabella első helyét a Real Madridnak, mivel a fővárosi együttes csak egy 1-1-es döntetlent játszott a Mallorca vendégeként. A vasárnapi játéknap fontosabb történései közé tartozott még, hogy a Bilbao idegenben is begyűjtötte a három pontot az Osasuna ellen, és ezzel fellépett a negyedik helyre, a Rayo Vallecano-Deportivo Alavés mérkőzés viszont a havazás miatt elmaradt.

A királyi gárda az előző szezonban egyedül a Mallorcától kapott ki kétszer is, vagyis a Baleár-szigeteki együttes a Real mumusának számított. Most ráadásul még az is nehezítette a vendégek helyzetét, hogy a kapusposzton újoncot kellett avatniuk: az első számú kapust, Iker Casillast ugyanis a Gimnastica elleni kupameccsen kiállították, cseréje, César pedig sérülés miatt hiányzott. A kapuban így Carlos Sánchez állt, aki az első percekben meglehetősen bizonytalanul mozgott, de ez egész csapat úgy lépett pályára, mint akiket nem nagyon izgatja, hogy mi lesz a végeredmény.

A nagy sztárok (Zidane, Figo, Raúl) egyáltalán nem törték magukat, a Mallorca egyre inkább felbátorodott és sorra dolgozta ki a helyzeteket, ám el is hibázta azokat. Ennek ellenére a második félidő elején a Real szerzett vezetést, miután Roberto Carlos pazar átadását Raúl értékesítette. A fővárosiak azonban nem tudták méltó módon megünnepelni edzőjük, Vicente del Bosque 51. születésnapját, hiszen 14 perccel később a mezőny egyik legjobbja, Luque Samuel Eto'o átadását követően egyenlített. A gólnak a kameruni talán jobban örült, mint maga a találat szerzője, hiszen korábban a Real játékosa volt, de egyetlen meccsen sem lépett pályára a madridiaknál. Ezzel megszakadt a Real ötmeccses győzelmi sorozata, és a királyi gárda csak a második helyen köszönheti az új évet.

A Bilbao szokásához híven ismét nyerni tudott idegenben: a baszk gárda eddigi kilenc idegenbeli fellépéséből immár hatodszor gyűjtötte be a három pontot. Az áldozat ezúttal az Osasuna, a végrehajtó pedig Joseba Etxeberría volt, aki Alkiza passzát értékesítette. A bilbaóiak azonban a gólszerzőn kívül legalább olyan sokat köszönhettek kapusuknak, Inaki Lafuentének, aki parádés védések egész sorozatát mutatta be.

Ajánlat:

A Primera División állása

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!