A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
A Siófok nyerte a nemzeti teremlabdarúgó-bajnokság dunaújvárosi selejtezőjét, és így bejutott a február 2-i döntőbe. A másodosztályú együttes elsősorban a házigazda Dunaferr elleni kiütéses sikerének köszönheti továbbjutását.

Az NB I B-s együttes az első fordulóban legyőzte a Dunaferrt. Ez a végelszámolásnál sokat ért, ugyanis mindkét csapatnak 6-6 pontja lett, és az egymás elleni eredmény döntött.

Eredmények:
1. forduló:
Siófok - Dunaferr 4-1
Csepel - Győri ETO 1-1
2. forduló:
Dunaferr - Csepel 6-3
Győri ETO - Siófok 5-2
3. forduló:
Siófok - Csepel 3-2
Dunaferr - Győri ETO 8-4

A torna végeredménye:
1. Siófok 6 pont
2. Dunaferr 6
3. Győri ETO 4
4. Csepel 1

A gólkirályi címen az egyformán ötször eredményes Kiss György (Dunaferr), Balaskó Iván (Dunaferr) és Szanyó Károly (Győri ETO) osztozott.

Csank János, a Siófok mestere: "Természetesen örülök a sikerünknek, hiszen első osztályú csapatokat is megelőztünk. Az ilyen tornákat amúgy is jó felkészülésnek tartom, hiszen az öt-öt elleni játékból is le lehet vonni nagypályás tapasztalatokat."

Egervári Sándor, a Dunaferr vezetőedzője: "Későn kezdtünk játszani, elsősorban szurkolótáborunk kiszolgálására törekedtünk, ami a végén sikerült is. Talán kár volt elszórakozni az első meccset."

Tamási Zsolt, a Győr trénere: "Jó hangulatú torna volt, tulajdonképpen elégedett vagyok, csak azt nem értem, hogy az utolsó meccsen, amikor továbbjutási esélyünk volt, miért játszottunk szétesően"

Török József, a Csepel edzője: "Nagyjából erre számítottam, nem volt jelentős technikai különbség a csapatok között, a végén azonban kiütközött a rutintalanságunk. Az utolsó meccsen már csak azért izgultam, hogy a felfokozott hangulatban nehogy valamelyik játékosom megsérüljön."

Az eddigi döntősök (a finálét február 2-án Dunaújvárosban rendezik): Kaposvár, Debrecen, Haladás, Ferencváros és Siófok.

Vasárnap 12 órától szintén Dunaújvárosban kerül sor a selejtező utolsó fordulójára a Tatabánya, a Videoton, a REAC és a Kispest-Honvéd részvételével.

Korábban:

Novák Miklós

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!