Vágólapra másolva!
Noha Détári Lajos, a Kispest egykori világválogatott labdarúgója, a csapat jelenlegi vezetőedzője a tavaszi szezon előtt nem tartotta lehetetlennek a legjobb hat közé kerülést, mégis, az elmúlt öt forduló eredményei alapján most a piros-feketék minden erejükkel a kiesés ellen kénytelenek harcolni. Mindezt a sportágban csak Dömének becézett tréner is elismerte, ám hozzátette: az MTK elleni, idegenben kivívott 0-0-val mindenképpen elégedett.

"Végre elégedett lehettem a csapattal, hiszen jól játszottunk, s a hozzáállással sem volt gond. Torghelle kiállítását viszont nem értettem, mivel ilyen eset tucatnyi előfordul meccsenként, mégsem jár érte piros lap. Mindenesetre már másodszor fordul elő, hogy a becserélt játékosomat néhány perc múlva kiállítják, Borgulyát például a Fradi ellen kilenc, míg most, az MTK ellen Torghellét hét perc után zavarták le a gyepről" - kezdte visszatekintését a szakvezető. "A hét végén a ZTE-t fogadjuk a Bozsik-stadionban, s biztos vagyok abban, hogy az MTK elleni pontszerzést követően ismét a jobbik arcát fogja mutatni a csapat, ami egyben azt is jelenti, hogy pontot vagy pontokat szerzünk a második helyen álló zalaiak ellen."

Megkérdeztük Détárit, hogy amikor a múlt héten, a Győrtől elszenvedett hazai 1-4-es derbi után felajánlotta lemondását, azt miként fogadták a vezetők, illetve mennyire téma ez még Kispesten. Détári erre azt felelte, hogy akkor is csak meg akarta könnyíteni a vezetők dolgát, ha esetleg benne látják az eredménytelenség okát, váltsanak nyugodtan, hátha más jobban tudja motiválni az együttest. Ám felajánlását kapásból visszautasították, majd kijelentették, hogy maximálisan bíznak benne. Ugyanezt hangoztatták a hűséges kispesti szurkolók is, így aztán ma ez már nem is kerül szóba a Bozsik-stadion környékén.

Bánki József

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről