Vágólapra másolva!
A hét végi európai kupamérkőzések kissé csalódást okoztak, a négy meccs közül kettő gól nélkül ért véget, a nagy tét rányomta a bélyegét a játékra - a hét végi bajnokikon viszont potyogtak a gólok, és különösen a csatársor kiválasztása volt nehéz. Ezen a poszton az álomcsapatba kerüléshez még a mesterhármas sem volt elegendő.
Petr Cech (cseh, Chelsea FC): A londoniak hálóőre a múlt héten ismét megmutatta, hogy miért tartják jelenleg az egyik legjobb kapusnak a világon. Cechnek a Liverpool elleni BL-elődöntőn és a Bolton elleni bajnokin sem volt sok dolga, ám amikor bravúrra volt szüksége, akkor hatalmas védéseket mutatott be.
Scott Brown (skót, Hibernians): Az edinburgh-iaknak köszönhetően ismét nyitott a bajnoki címért folytatott verseny Skóciában, hiszen a Hibs nagy meglepetésre idegenben 3-1-re legyőzte a listavezető Celticet. A meccs hőse a vendégek jobbhátvédje, Scott Brown volt, aki nem csak a hazai támadásoknak állta útját kiválóan, hanem a támadásokból is kivette a részét, egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.Jean-Christophe Devaux (francia, RC Strasbourg): A galloknál a hét végén a ligakupa döntője volt a fő attrakció, és a fináléban két, a bajnokságban gyengébben szereplő csapat találkozott. A trófeát végül a strasbourgiak emelhették a magasba, köszönhetően középhátvédjük, Devaux találatának: a bekk szabadrúgásból talált be védhetetlenül a Caen kapujába.Jamie Carragher (angol, Liverpool FC): A Bajnokok Ligája egyik elődöntője angol párviadalt hozott, és a két csapat közül inkább a Chelsea-t tartották az esélyesebbnek, de az első meccsen a Liverpool idegenben is képes volt kiharcolni egy gól nélküli döntetlent. Mindez elsősorban a Vörösök csapatkapitányának, Carraghernek volt köszönhető, aki már hetek óta egészen kiválóan futballozik, és most is hibátlanul játszott.Ludovic Magnin (svájci, Werder Bremen): A brémaiak két vereséget követően tudtak ismét nyerni a Bundesligában, és az Arminia Bielefeld legyőzésével továbbra is versenyben maradtak a BL-t érő harmadik helyért. A nagyon fontos első találatot a svájci balbekk, Magnin érte el egy távoli bombával, és a védő végig remekül futballozott.
Alejandro Campano (spanyol, RCD Mallorca): A mallorcaiak az utolsó pillanatig harcolnak a bennmaradásért a Primera Divisiónban, és hét végi győzelmüket követően már csak négy pont a lemaradásuk a Levantével szemben. Az Espanyol elleni győzelem fő letéteményese a jobbszélső Campano volt, aki kétszer is betalált.Frank Lampard (angol, Chelsea FC): A hét végén immár matematikailag is bizonyossá vált, amit hetek óta sejteni lehetett, jelesül hogy a Chelsea megnyerte az angol bajnokságot. Mindez a Bolton Wanderers elleni győzelemmel vált teljessé, és a mérkőzés legjobbja egyértelműen Lampard volt, nem csupán a két gólja, hanem hatalmas munkabírása miatt is. A hétközi, Liverpool elleni BL-elődöntőn sem futballozott rosszul, még ha az a meccs elsősorban nagy kihagyott helyzete miatt maradt emlékezetes.Paul Scholes (angol, Manchester United): A manchesteriek az utóbbi hetekben kissé hadilábon álltak a gólszerzéssel, de most a Charlton Athletic ellen elkapták a fonalat, és egy meccsen annyiszor találtak be, mint az előző hat találkozón összesen. A 4-0-s diadalból Scholes egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, a vörös hajú középpályás klasszis formában futballozott.Lincoln (brazil, Schalke 04): A gelsenkircheniek elképesztően fordulatos mérkőzést játszottak a Leverkusennel, de végül nem sikerült megszerezniük a győzelmet, és a 3-3-as döntetlen egyben azt jelentette, hogy már csak ezüstérem megszerzése lehet a céljuk a Bundesligában. Mindez legkevésbé Lincolnon múlott, aki a mezőny legjobbja volt, rúgott két pazar szabadrúgás-gólt, és végig kiválóan futballozott.
Cristiano Lucarelli (olasz, Livorno): A hét végi olasz forduló a Serie A-tól teljesen szokatlan gólzáport hozott, és a legtöbb találat a Parma-Livorno összecsapáson született. A vendégek részéről Cristiano Lucarelli volt a gólfelelős, hiszen négy alkalommal is betalált, amivel történelmet írt, hiszen a klub részéről soha senki sem rúgott ennyi gólt egy meccsen. Más normális alkalommal ez elég lett volna a győzelemhez, azonban ez nem egy átlagos találkozó volt.Alberto Gilardino (olasz, AC Parma): A Parma-Livorno összecsapás bizony valóban nem mindennapi meccs volt, hiszen hiába rúgtak a vendégek négy gólt, ez sem volt elég a pontszerzéshez, a hazaiak ugyanis hatszor is betaláltak. Ebből négyet egyetlen labdarúgó ért el, jelesül Gilardino, aki ezzel utolérte a góllövőlista élén álló Vincenzo Montellát, és összesen már 21 gólnál jár a Serie A-ban.