Vágólapra másolva!
Ronaldinho alaposan megdöbbentette a Barcelona szurkolóit, miután a kedden közreadott álomcsapatába hat játékost is beválogatott a Bajnokok Ligájában legközelebb éppen a Barcával meccselő Chelsea-ből, saját klubjából azonban senkit sem talált méltónak erre az elismerésre.

2005 aranylabdása az angol Sky Magazin kérésére állította össze saját világválogatottját, pontosabban a Top 12-t, amelyben három kapust és a kilenc mezőnyjátékost nevezett meg.

A brazil zseni kapusposztra Petr Cechet, Gianlugi Buffont és Nelson Didát "jelölte", a védelembe John Terry, Cafu és Paolo Maldini, a középpályára Claude Makelele, Frank Lampard és Kaká, míg a csatársorba Andrij Sevcsenko, Didier Drogba és Eidur Gudjohnsen került. Utóbbi játékos szerepeltetése a névsorban talán a legmeglepőbb, hiszen az izlandi támadónak a Chelsea-ben sincs állandó helye, mégis megelőzte például Ronaldinho csapattársát, Samuel Eto'ót, akit pedig manapság a világ egyik legjobb csatáraként tart számon a közvélemény.

A Barcelonát pedig a világ egyik legerősebb klubcsapatként, a gránátvörös-kékek közül azonban egy labdarúgó sem került fel a listára, ellentétben hat Chelsea-játékossal, akikről Ronaldinho ráadásul különösen hízelgő véleményt is mondott.

A brazil játékmester szerint Lampard csodálatosan lát a pályán, passzai és lövései utolérhetetlenek, Makelele a világ legjobb védekező középpályása, Drogba a leggólveszélyesebb, Gudjohnsen a legokosabb, Terrynek pedig az az indok is elég volt a csapatba kerüléshez, hogy ő a Chelsea vezére.

A Barcelona szurkolói körében érthetően nagy a felhábordás Ronaldinho együttesével kapcsolatban, hiszen a katalánokat az előző Bajnokok Ligája-sorozat nyolcaddöntőjében éppen a Chelsea ütötte le a továbbjutástól, tavasszal pedig a két csapat ismét megküzd egymással a legjobb 16 között.

Mindent egy helyen az Eb-ről