Vágólapra másolva!
Zinedine Zidane körül továbbra is teljes a bizonytalanság, a francia labdarúgó még nem döntötte el, hogy a június 9-én kezdődő németországi világbajnokság után, vagy egy évvel később vonul vissza, amikor a Real Madridnál lejár a szerződése.

A 33 éves középpályást háromszor (1998, 2000 és 2003) is a világ legjobb futballistájának választottak, szerződése 2007-ben jár le Madridban.

"Még mindig van hátra fél évem, s aztán talán még egy szezon, ami biztos, közelebb vagyok pályafutásom végéhez, mint a kezdetéhez" - nyilatkozta sejtelmesen a klasszis.

Zidane a 2004-es Eb-n a görögök elleni negyeddöntőbeli kiesés után lemondta a válogatottságot, ám 2005 augusztusában Lilian Thurammal és Claude Makelelével együtt visszatért a nemzeti csapathoz, hogy segítsen a vb-selejtezők során. A játékmestert egyelőre sokkal inkább foglalkoztatja a világbajnokság, mint a visszavonulás kérdése.

"Csapatunk képes kimagasló eredmény elérésére, ha 100 százalékot nyújtunk, akkor a vetélytársaknak mindenképpen számolniuk kell velünk" - jelentette ki optimistán Zidane.

A francia labdarúgó-válogatott a vb csoportmérkőzései során Svájccal, Dél-Koreával és Togóval találkozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!