Vágólapra másolva!
Az angol élvonalban jelenleg a Manchester United rendelkezik a legnagyobb befogadóképességű stadionnal, az Old Traffordra hivatalosan 67 500-an férnek be - és hétről hétre ennyien is látogatnak ki. A következő idényre a stadiont 76 ezresre bővítik, ugyanakkor a jegyárakat is emelik, ami sokaknak nem nyerte el a tetszését, és egyes vélemények szerint megtörténhet, hogy hosszú idő után ismét üres székeket lehet majd látni az Old Traffordon.

A stadiont kissé fellengzősen az Álmok Színházának is szokták nevezni, és kétségtelen tény, hogy a szurkolókkal teli Old Trafford lenyűgöző látványt nyújt - azonban a Független Manchester United-szurkolók Szövetsége szerint könnyen lehet, hogy a következő pontvadászatban bizony nem lesz mindig telt ház az arénában. Mark Longden ezt azután jelentette ki, hogy az egyesületnél nyilvánosságra hozták a 2006-2007-es szezonra tervezett jegyáremeléseket. Eszerint a Vörös Ördögöknél átlagosan 12,3 százalékkal lesznek drágábbak a jegyek, a legolcsóbb 23 fontba (azaz közel kilencezer forintba) kerül majd, míg a legdrágábbért 38 fontot (több mint 14 500 forintot) kell majd fizetni. Az áremelés csak azokat nem fogja érinteni, akik az úgynevezett családi tribünre vesznek bérletet egy felnőtt és két gyermek számára.

Longden kifejtette: véleménye szerint a szezonbérlet megvételének eddig három előnye volt: garantált belépő a hazai meccsekre, elővételi lehetőség az idegenbeli találkozókra, és az esetleges kupadöntőkre is a bérletesek kaptak először belépőt. Manapság viszont már olyan sok bérletet adnak el, hogy sokkal kisebb az esélye annak, hogy valaki ennek köszönhetően valamelyik idegenbeli meccsre vagy egy kupadöntőre is jegyet szerezzen, arról nem is beszélve, hogy egyre több találkozó időpontját változtatják meg a televíziós közvetítések miatt. "A szurkolók kétszer is meggondolják, hogy érdemes-e kimenni mondjuk szombat este negyed hatkor a Birmingham City elleni bajnokira. Akkor már inkább megnézik a találkozót a tévén keresztül egy pubban, ahol akár még a hangulat is sokkal jobb lehet" - állította Longden.

A klubnál természetesen másként látják a dolgot, és a manchesteriek pénzügyi igazgatója, Nick Humby úgy érvelt: a Manchester United még így is csak a középmezőnybe tartozik a jegyárak alapján a Premier League-ben. "Nem tudom, a többi egyesület mennyit kér majd a bérletekért, de ha senki sem emel rajtunk kívül, akkor is csak hét olyan klub lesz, ahol a legolcsóbb jegyért 23 fontnál kevesebbet kérnek, és kilenc csapatnál kerül majd a legdrágább 39 fontnál többe. Úgy vélem, az ár-érték arányt figyelembe véve még mindig a mi drukkereink járnak a legjobban" - utalt Humby arra, hogy a csapatban olyan világklasszisok futballoznak, mint Wayne Rooney vagy Ruud van Nistelrooy.

Összehasonlításképpen: a Chelsea még márciusban bejelentette, hogy a következő szezonra nem emeli árait, ami azt jelenti, hogy a Stamford Bridgre-re 35-től 60-fontig lehet majd szezonjegyeket venni - ez a második legdrágább a Premier League-ben, csak a Tottenham Hotspurnál adják többért a belépőket. A legolcsóbban a Wigan Athletic meccseire lehet bejutni, a JJB Stadiumba már 17 fontért is lehet jegyet venni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!