Vágólapra másolva!
Nem sok esemény maradt erre a hétre a labdarúgás világában: a Bajnokok Ligájának döntője mellett még három spanyol bajnokit rendeztek meg, Angliában az osztályozó fináléjára került sor, és pár országban zajlik még a pontvadászat. Nem csoda, hogy a BL-döntőből négy játékost is beválogattunk a hét álomtizenegyébe.
Víctor Valdés (spanyol, FC Barcelona): A katalán csapat kapcsán legtöbben a kapust jelölték meg gyenge pontként, de a BL-döntőben Valdés bizonyította, hogy lehet rá számítani. Rögtön az első percekben bravúrt kellett bemutatnia, és többször is ziccerben sikerült hárítania.
Emmanuel Eboué (elefántcsontparti, Arsenal FC): Az Ágyúsoknak kis híján sikerült meglepetést okozniuk BL-döntőben, annak ellenére, hogy meglehetősen hamar emberhátrányba kerültek, és a londoni csapatból a legjobb teljesítményt Eboué nyújtotta. Védekező munkája mellett meglepően sokat ment előre, és a gól előtt ő harcolta ki a szabadrúgást.Mirel Radoi (román, Steaua Bucuresti): Romániában még javában zajlik a bajnoki hajrá, és az aranyéremre a címvédő Steaua a legesélyesebb - mivel a hét végi rangadón legyőzte a Sportul Studentescet. A mindent eldöntő találatot a középhátvéd Radoi szerezte, aki végül kiválóan futballozott.Jay DeMerit (amerikai, Watford FC): A hét végén került sor az angol osztályozó döntőjére, amelyen a Leeds United és a Watford küzdött a feljutásért. A két együttes közül inkább a Leedset tartották esélyesnek, de mégis a Watford nyert, mégpedig 3-0-ra, és a meccs legjobbja a gárda amerikai középhátvédje, DeMerit volt - ő szerezte az első találatot.Michal Kadlec (cseh, Sparta Praha): A hét végén lejátszott cseh kupadöntő gól nélküli döntetlent hozott, és a Sparta tizenegyesrúgások után hódította el a trófeát a Baník Ostrava ellen. A mérkőzésen a prágaiak balhátvédje, Kadlec emelkedett ki a mezőnyből - akinek édesapja nem más, mint az egykori sokszoros cseh válogatott védő, Miroslav Kadlec.
Jesús Navas (spanyol, Sevilla FC): Az andalúziai gárda fantasztikus hajrát vágott ki a szezon végén, és az utolsó forduló előtt még a negyedik helyre is volt esélye. A sevillaiak le is győzték a Real Madridot egy fantasztikus mérkőzésen, amelyen a gárda jobbszélsője, Jesús Navas is remekelt, szépségdíjas gólja mellett majd mindegyik támadásból kivette a részét.Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona): A katalánok az első félidőben csak szenvedtek az Arsenal ellen, nem csoda, hogy Frank Rijkaard mester a szünetben cserére szánta el magát, és beküldte a középpályára Iniestát. A cserejátékos lényeges javulást hozott a gárda játékában, és ha nem is látványosan, de rendkívül hasznosan futballozott.Fabio Caserta (olasz, Catania): Úgy tűnik, hogy a Serie B-ből az Atalanta mellett a Catania kerülhet fel a legjobbak közé, hiszen az egyesület előnye egy fordulóval a zárás előtt két pont a Torino előtt. Az utolsó előtti fordulóban a cataniaiak idegenben nyertek 3-1-re a Catanzaro ellen, és középpályásuk, Caserta góllal és gólpasszal járult hozzá a diadalhoz.Ludovic Delporte (francia, CA Osasuna): A pamplonai együttes is része volt a spanyol bajnokság őrült hajrájának, és az Osasuna is a Bajnokok Ligájában való részvételért harcolt - mégpedig sikeresen. A Valencia CF legyőzésével a gárda negyedik lett, és a meccsen főleg a csapat bal oldali középpályása, Delporte remekelt.
Samuel Etoo (kameruni, FC Barcelona): A Bajnokok Ligája döntője előtt elsősorban Ronaldinhótól várták, hogy a finálé sztárja lesz, de a brazilnak nem ment a játék - ellentétben Etoóval. A kameruni harcolta ki a kiállítást, rúgott egy kapufát, majd ő szerezte az egyenlítő gólt. Ráadásul a hét végi, Bilbao elleni bajnokin is betalált, ezzel megszerezte a gólkirályi címet.Javier Saviola (argentin, Sevilla FC): A sevillai csapat méltóképpen búcsúztatta az idényt, hiszen az utolsó fordulóban egy látványos összecsapáson 4-3-ra verte a Real Madridot. A diadalból Saviola két találattal vette ki a részét, az argentin támadó a szezon végére alaposan összekapta magát.




Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!