Vágólapra másolva!
Több mint egy évtized elteltével a 2004-2005-ös idényben csökkent először az átlagkereset az angol labdarúgó Premier League-ben.

A Deloitte auditáló és tanácsadó cég felmérésére szerint a csúcsfizetések folyamatos növekedése ellenére a legutóbbit megelőző idényben átlagosan három százalékkal kerestek kevesebbet a labdarúgók, mint egy évvel azt megelőzően.

"Az elmúlt évtizedben idényenként átlagosan húsz százalékkal növekedtek a bérek, ehhez képest rendkívül szembetűnő a kontraszt" - fogalmazott Dan Jones, a Deloitte sport és üzleti szekciójának munkatársa.

"Legutóbbi elemzésünk mutatja a legkiegyensúlyozottabb mérleget a bevételek és a költségek tekintetében. És ez nemcsak Angliára, hanem Európa más országaira is érvényes megállapítás. Az úgynevezett fizetési sapka bevezetése most sokkal kevésbé látszik szükségesnek, mint öt évvel ezelőtt."

Az angol élvonalban továbbra is a Chelsea fizet a legjobban, pedig a 2003-2004-es idényben költött 114,78 millió fonthoz képest a 2004-2005-ös szezonban már "csak" 108,89 milliót fordított bérekre. A Manchester Unitednél ebben az időszakban 76,87-ről 77,01 millióra emelkedett a fizetésekre elkülönített összeg, az Arsenalnál azonban szintén csökkent a jövedelemtömeg, mégpedig 69,89-ről 66,01 millióra.

Az összegzésből az is kitűnik, hogy továbbra is az angol klubok a leggazdagabbak, noha az utóbbi időben Németországban és Olaszországban nőttek a legnagyobb mértékben a bérek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!