Vágólapra másolva!

Én és én meg a Rhyl

A walesi bajnokság nem éppen arról híres, hogy világklasszis játékosok és világhírű klubok kergetik a labdát benne, de a Rhyl FC még közülük is az ismeretlenebbek közé tartozik. A pontvadászatban rendre a mezőny végén szerepelt egylet állandó pénzügyi nehézségekkel küszködött, mérkőzéseit rendszeresen pár száz néző előtt játszotta egy lepusztult stadionban.

Néhány éve azonban úgy tűnt, hogy ez a helyzet megváltozhat, köszönhetően Jim Carreynek, a gumiarcú filmszínésznek. Nem, nem arról van szó, hogy a komikus Rhyl-rajongó lenne, viszont a klub ügyvezető igazgatóhelyettese, bizonyos Paul Higginson - aki annak idején maga is a Rhylben rúgta a labdát - egyben a hollywoodi filmes vállalat, a Twentieth Century Fox alelnöke, aki nem feledkezett meg egykori klubjáról.

Amikor megkérdezték tőle, hogy milyen jótékony célra lehetne felajánlani a cég új szuperprodukciójának, az Én és én meg az Irén című film - amelyben Carrey játssza a főszerepet - nagy-britanniai premierjének bevételét, akkor ő gondolkozás nélkül a futballklubot ajánlotta.

Így tehát a filmet a Brit-szigeteken először a kies Rhyl városának Apollo Multiplex Cinemájában mutatták be, és mivel egyetlen belépő 45 fontba került, így valószínű, hogy az egyesület pénzügyi helyzete jelentősen javult az akció után.

Beckhamnél gazdagabb, a nagybácsinál nem/sport/focivilag/20060205beckhamnel.html

Mindent egy helyen az Eb-ről