Vágólapra másolva!
Akár tízmillió fontot (3,8 milliárd forint) is veszíthetett azzal a Tottenham Hotspur, hogy a negyedik helyett az ötödik helyen végzett az angol labdarúgó Premier League vasárnap véget ért szezonjában. A csapat a zárómérkőzését úgy veszítette el, hogy tíz játékosa ételmérgezést kapott néhány órával a kezdés előtt, és emiatt a klub pert fontolgat a rossz ételt felszolgáló szállodalánc ellen. 

A Tottenham az utolsó fordulót a negyedik pozícióból várta, ám 2-1-re kikapott a West Ham United otthonában, míg a rivális Arsenal 4-2-re nyert a Wigan ellen, így a Spurs csak az ötödik lett. A negyedik hely Bajnokok Ligája-selejtezőt ért volna abban az esetben, ha az Arsenal a BL május 17-ei döntőjében kikap a Barcelonától. Így viszont biztos, hogy az Arsenal a következő évadban is a BL-ben szerepelhet, míg a Tottenhamnek meg kell elégednie az UEFA-kupával.

A gyanú szerint a lasagne okozhatta a játékosok rosszullétét, többen még az öltözőben is hánytak, így nem lehettek tökéletes erőállapotban az összecsapáson. A csapat arra kérte a liga illetékeseit, hogy 24 órával halasszák el a találkozót, ehhez azonban nem járultak hozzá. Legutóbb 1997-ben fordult elő, hogy egy angol gárda nem állt ki bajnoki találkozójára, akkor a Middlesbroughtól - amelyben több játékos is vírusos fertőzést kapott - három pontot levontak.

A Tottenham jelenleg várja az egészségügyi szakemberek és a rendőrség jelentését, és annak kézhez vételét követően döntenek az elöljárók arról, hogy beperlik-e a szállodaláncot.

Mindent egy helyen az Eb-ről