Vágólapra másolva!
Az AC Milan következő szezonra szóló erősítési tervei leginkább a védelmet érintik, a piros-feketéket olyan hátvédekkel hozták kapcsolatba, mint Philippe Mexes, Nemanja Vidic vagy éppen William Gallas. A legújabb hírek szerint azonban a milánói egyesület nem csak a hátsó alakzatba keres új játékosokat, hanem a támadósort is szeretné felfrissíteni.

Ebben a csapatrészben ugyan Alexandre Pato fiatal futballistának számít, de Filippo Inzaghi vagy éppen Andrij Sevcsenko lassan a veterán korosztályhoz tartozik, Marco Borriello pedig nagyon sokat sérült.

Így aztán nem csoda, hogy az egyesület alelnöke, Adriano Galliani a csatársorba is keres új embert, és spanyol lapértesülések szerint az első számú kiszemeltje a Sevilla mali támadója, Frédéric Kanouté.

Az afrikai futballista sem tartozik a fiatal játékosok közé, hiszen 31 esztendős, de az utóbbi időben bombaformában játszik, legutóbbi hét bajnokiján tízszer volt eredményes.

A Milant már tavaly nyáron is kapcsolatba hozták Kanoutéval, amikor az olasz együttes megvált Alberto Gilardinótól, de akkor végül a transzfer nem valósult meg.

Most azért nagyobb a valószínűsége a klubcserének, mert a csatár szerződése 2010-ig szól Sevillában, vagyis ha nem ír alá új kontraktust, akkor a spanyol gárdának a nyáron el kell adnia, különben ingyen lesz kénytelen megválni tőle.

Az Aston Villa kölcsönadta csatárát, Marlon Harewoodot a Wolverhampton Wanderersnek. Az Internazionale argentin középpályása, Estebán Cambiasso 2014-ig meghosszabbította szerződését.

A Manchester Cityt az Atlético Madrid uruguayi csatárával, Diego Forlánnal hozták kapcsolatba. A Genoa argentin támadója, Diego Milito iránt a Tottenham Hotspur érdeklődik. A VfL Wolfsburg brazil csatárát, Grafitét az Atlético Madrid és a Paris Saint-Germain is szeretné leigazolni.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről