Vágólapra másolva!

Mali és perui csatárral rohamoz a világválogatott

A Bajnokok Ligájában ugyan nem rendeztek mérkőzést a múlt héten, de az UEFA-kupában pályára léptek az érintett csapatok, majd a megszokott bajnoki fordulók következtek - néhány pazar egyéni teljesítménnyel. Álomcsapatunkban két, mesterhármast szerzett labdarúgó is akad, és a mezőnyjátékosok közül csak egyvalaki nem talált be a múlt hét során.

Kapus:
Shay Given (ír, Manchester City): A manchesteri egyesület hívei az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének visszavágója előtt aligha gondolták, hogy a kapusuk is főszerepet játszik majd, de az Aalborgnak sikerült ledolgoznia kétgólos hátrányát, és így a továbbjutás büntetőkkel dőlt el. A párharc során Given alaposan kitett magáért, hiszen két 11-est is kivédett.

Hátvédek:
Tyrone Mears (angol, Olympique Marseille): A tavaly nyáron nagy meglepetésre az OM-be igazolt bekk egészen az elmúlt hetekig egyáltalán nem kapott játéklehetőséget Marseille-ben, mostanában azonban rendszeresen ő szerepel a védelem jobb oldalán. Az Ajax Amsterdam elleni UEFA-kupa-találkozón pedig a hosszabbításban továbbjutást jelentő találatot szerzett.

Ryan Shawcross (angol, Stoke City): Igazi kiesési rangadóra került sor a hét végén a Premier League-ben, és a Stoke, illetve a Middlesbrough összecsapásán elsősorban a védelmek remekeltek. A kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, és a mindent eldöntő gólt is egy bekk szerezte, Shawcross fejjel vette be a Boro kapuját.

Brede Hangeland (norvég, Fulham): A hét vége legnagyobb meglepetése alighanem a Manchester United veresége volt a Fulham ellen. A londoniak ugyan 2-0-ra verték a Vörös Ördögöket, de a védelmüknek így is rengeteg dolga volt, és a hátvédek közül mindenki kiváló teljesítményt nyújtott - a norvég középső védő azonban közülük is kiemelkedett.

Dariusz Dudka (lengyel, Auxerre): A Lyon legyőzését követően az AJA a múlt héten a Le Mans ellen is 2-0-ra nyert, és a prímet megint a csapat lengyel futballistái vitték. A csatár Ireneusz Jelen mellett a balhátvéd Dudka is eredményes volt, és a focista remekül megállta a helyét a tőle kissé idegen poszton - hiszen alaphelyzetben védekező középpályást szokott játszani.

Középpályások:
Santi Cazorla (spanyol, Villarreal): A Sárga Tengeralattjáró az Athletic Bilbaót fogadta a hét végén, és sokáig úgy tűnt, hogy sehogyan sem tudja feltörni a baszkok védelmét. Hogy a csapat végül mégis nyerni tudott, az elsősorban Cazorlának köszönhető, akinek góljával az együttes megszerezte a vezetést, majd a középpályás a hajrában gólpasszt adott Matías Fernándeznek.

Forrás: AFP

Cazorla góllal és gólpasszal zárt a Bilbao ellen

Steven Gerrard (angol, Liverpool): A Vörösök elképesztő formában futballoznak az utóbbi időben, aminek a hét végén az Aston Villa látta a kárát. A birminghami együttes öt gólt kapott az Anfielden, és a találatokból Gerrard egymaga hármat szerzett. Ugyan kettőt is büntetőből ért el, de még ezt figyelembe véve is fantasztikusan játszott, így ott a helye az álomcsapatunkban.

Xavi (spanyol, FC Barcelona): Nem csak a liverpooliak rendeztek gólfesztivált a hét végén, hanem a Barcelona is, amely a Málagának hintett egy hatost a Camp Nouban. A csapat motorja ezen a találkozón is Xavi volt, aki ugyan "csak" egyszer talált be, de két gólpasszt is adott, és szinte minden akció tőle indult.

Marcelo (brazil, Real Madrid): A királyi gárdánál az utóbbi időben az eredetileg balhátvéd brazil rendre balszélsőként kap lehetőséget, és ezen a poszton remekül tudja kamatoztatni gyorsaságát, illetve lövőkedvét. A hét végén az Almería ellen sem lehetett rá panasz, pazar bombagóllal szerezte meg a vezetést csapatának.

Marcelo bombagólja:

Csatárok:
José Paolo Guerrero (perui, Hamburg): A HSV-re az utóbbi időszak gyengélkedése után már nagyon ráfért a jó eredmény, és az elmúlt héten a csapat szurkolói végre elégedettek lehettek. A Hamburg ugyanis előbb idegenben nyert 3-2-re a Galatasaray ellen az UEFA-kupában, és bejutott a legjobb nyolc közé, majd a bajnokságban a Schalke elleni győzelemmel zárkózott fel az élmezőnyhöz - Guerrero mindkét találkozón duplázott.

Forrás: AFP

Guerrero (kékben) sokat tett azért, hogy a HSV az UEFA-kupában és a Bundesligában is harcban legyen a végső sikerért

Frédéric Kanouté (mali, Sevilla): Az andalúziai együttes csatára alaposan elkapta a fonalat az utóbbi időben, hiszen csapata legutóbbi hét bajnokiján tíz gólt ért el. Ebből hármat a hét végén, a Real Valladolid ellen - és a sevillaiak így továbbra is tartják magukat a harmadik helyen a Primera Divisónban.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről