Vágólapra másolva!
Diego Maradona attól tart, hogy megsérülhetnek játékosai az orosz futballválogatottal vívandó, augusztus 12-i barátságos mérkőzésen, amelynek Moszkva ad otthont.

Maradona a Radio Mitrének nyilatkozott félelmeiről, azt hangoztatva, hogy egyenesen katasztrófa lenne, ha bármelyik játékosa bármilyen sérülést elszenvedne akkor, amikor kulcsfontosságú tétmérkőzés előtt állnak. Következik ugyanis a brazilok elleni, dél-amerikai vb-selejtezős összecsapás, s a szövetségi kapitány ezt mondta: "nem akarok kockáztatni, amikor már csak húsz nap van hátra világbajnoki sorozatunk legfontosabb meccséig".

Márpedig valamennyire mégiscsak kénytelen lesz, hiszen a moszkvai fellépés tét nélkül is olyan előkészületi állomás, ahol nem éghet le az argentin válogatott, melyben - sérülés miatt - eleve nem lesz ott Carlos Tévez és Juan Sebastian Verón.

"Ha Moszkvában akár egyetlen játékosom kidől, ez nagyon megkönnyíti a brazil válogatott dolgát" - ijesztgette az albiceleste híveit a szövetségi kapitány, aki azért a rizikós kirándulás után is győzelmet vár a brazilokkal szemben. "Nagyon jók az esélyeink, hogy kijussunk a jövő nyári, dél-afrikai világbajnokságra. Nem adunk teret Kakának és Robinhónak a játékra, végig nyomás alatt akarjuk tartani őket, s támadni fogunk, amilyen erővel csak tudunk."

Maradona nem először nyilatkozott meg az oroszországi fellépés ügyében, amelyet az Ole című argentin sportnapilapnak adott minapi interjúban teljesen célszerűtlennek ítélt, és úgy fogalmazott, hogy ő bizony nem akar Moszkvába utazni a brazilok elleni fontos összecsapás előtt.

Mindent egy helyen az Eb-ről