Vágólapra másolva!
A legismertebb futballisták manapság kifejezetten sztárnak számítanak, annak minden előnyével és hátrányával: a bulvárlapokban immár a játékosok magánélete is rendszeres témának számít. Ez ihlette most induló sorozatunkat is, amelyben a legnagyobb európai futballklubokat látogatjuk meg egy-egy elképzelt partin, hogy bemutathassuk, mit lehet tudni a játékosok magánéletéről. Házibuli a Real Madridnál.

Volt mit ünnepelni az elmúlt hetekben a Real Madrid háza táján, hiszen a csapat sorozatban tíz bajnokit nyerve az ötödik helyről a másodikra lépett fel a tabellán, és a listavezető FC Barcelona is elérhető közelségbe került a számára, arról nem is beszélve, hogy a klub csapatkapitánya, Raúl is újabb rekordokat döntött.

A támadó a Sporting Gijón elleni bajnokin szerzett találatával megjavította Alfrédo di Stéfano elérhetetlennek tartott csúcsát: az asztúriaiak elleni bajnoki gólja immár a 217. volt Raúl számára. A következő körben a Real Betis ellen a csatár megint duplázni tudott, nem csoda, hogy az együttes mestere, Juande Ramos úgy ítélte meg: a focisták megérdemelnek egy kis kikapcsolódást, és egy kis ünnepi összejövetelt rendezett a Santiago Bernabéu stadionban Raúl tiszteletére.

Maga az ünnepelt természetesen feleségével, Mamen Sanzcal jelent meg a partin, akivel a nyáron ünneplik tizedik házassági évfordulójukat. A María del Carmen Redondo Sanz névre hallgató hölggyel Raúl még 1997-ben ismerkedett meg, és két évvel később házasodtak össze.

Mamen akkoriban az egyik legfelkapottabb spanyol szupermodellnek számított, olyan cégeknek dolgozott, mint az Armani vagy a Pedro Duran - utána azonban a családja kedvéért feladta a karrierjét, bár egy-egy alkalommal azért még szerepel a kifutón. Persze érthető, hogy nincsen sok szabadideje, hiszen négy gyermeket nevelnek, akik egyaránt Raúl valamelyik kedvenc játékosáról kapták a nevüket.

A legidősebb, a kilencesztendős Jorge a papa első edzőjéről, Jorge Valdanóról kapta a nevét; a hatéves Hugót a Real Madrid egykori legendás játékosáról, Hugo Sánchezről nevezték el, míg a 2005-ben született ikrek közül Mateo Lothar Matthäusról, Héctor pedig Héctor Rialról kapta a nevét. A biztos családi háttér nagyon fontos Raúl számára, aki minden egyes gólja után a jegygyűrűjét szokta megcsókolni...


Mamen Sanz

Raúl egyik legjobb barátja, Guti szintén 1999-ben házasodott meg, de nem csak ez a hasonlóság az ünnepelttel: akárcsak Raúlnak, neki is 2000-ben, majd 2002-ben született gyermeke: Zaira, illetve Aitor. Az ő nevüket a középpályás a szerelésén is viseli, hiszen az előző szezontól kezdve a mezén az alábbi felirat olvasható: Guti HAZ, amelyből a H a családnevére, a Hernándezre utal, a másik kettő pedig a gyermekei keresztnevére.

Guti felesége szintén a showbiznisz világából érkezett, hiszen Arancha de Benito ismert televíziós műsorvezető Spanyolországban, és jelenleg az egyik legnépszerűbb hírműsor, a La mananas de Cuatro nevű program munkatársa.


Guti élete párja

A partik és fogadások világa nem idegen Rafael van der Vaart nejétől sem, aki Sylvie Meis néven született, és már azelőtt reflektorfényben élt, hogy hozzáment volna a holland középpályáshoz - hiszen 18 esztendős kora óta modellként dolgozik. Nem csoda, hogy a Németalföldön eleinte csak a holland David Beckhamként emlegették a focistát, és esküvőjüket 2005 nyarán az egyik kereskedelmi televízió élőben közvetítette...

Amikor Van der Vaart a német Hamburghoz igazolt, akkor neje az egyik ismert katalógus-áruház reklámarca lett, majd később saját márkanévvel ellátott ékszerkollekciót is piacra dobott. Amióta azonban 2006 májusában megszületett gyermekük, Damian Rafael, Sylvie valamivel kevesebbet mutatkozik a nyilvánosság előtt, de például 2008 decemberében ő volt a házigazdája a FIFA World Player díjátadójának.

Forrás: AFP

Leontien Slaats és Ruud van Nistelrooy

A klub holland kolóniájának többi tagja viszont igyekszik kerülni a nyilvánosságot a futballpályán kívül, és a partira is éppen hogy csak beugrottak. A sérült Ruud van Nistelrooy már Manchesterben sem volt az a típus, aki sokat járt volna bulizni a többiekkel - jobban kedveli az otthoni, szűkebb összejöveteleket a felesége, Leontien Slaats barátaival. A csatár még tizenévesen ismerte meg későbbi nejét, akit 2004-ben vett feleségül, és azóta két gyermekük született: Moa Anette 2006-ban, Liam pedig 2008 márciusában. Ha tehetik, inkább velük vannak otthon. Ugyanez jellemző Arjen Robbenre is, aki szintén gyermekkora óta ismeri feleségét, Bernadien Eillert, és már hét éve együtt éltek, amikor 2007 nyarán kimondták a boldogító igent. A télen a Realba igazolt csatár, Klaas-Jan Huntelaar számára pedig jelenleg mindennél fontosabb, hogy barátnője, Maddy májusra várja első gyermeküket - nem csoda, hogy ők sem maradtak sokáig a bulin.

A háromgyermekes családapának számító Fabio Cannavaro is hamar hazament. Az olasz bekk még 15 évesen, Nápolyban ismerkedett meg feleségével, Daniela Arenosóval, akinek édesapja egy büfét üzemeltetett a San Paolo stadionban. Mind a három gyermekük a délolasz városban született: Christian 1999-ben, Martina 2001-ben, Andrea pedig 2004-ben. Egyedül jött a partira a portugál középhátvéd, Pepe, hiszen barátnője a portói egyetemen tanul, és nem tudott elszabadulni.

Az argentin középpályás, Fernando Gago barátnője, Micaela Vázquez társaságában érkezett. Őt Magyarországon is ismerhetik a tévénézők, hiszen a színésznő a nálunk is vetített Sos mi vida, azaz Te vagy az életem című szappanoperában is szerepelt. Hazájában azonban elsősorban a Rebelde Way című telenovella főhősnőjeként, Pilar Dunoff szerepében lett népszerű.

A pletykalapok újságírói persze elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy Iker Casillas kivel megy el a bulira - a kapus ugyanis nemrégiben szakított barátnőjével, Eva Gonzálezzel, akit 2003-ban Miss Spanyolországnak is megválasztottak. A kapcsolat közel öt évig tartott, és míg a hölgy azóta a neves torreádorral, Cayetano Rivera Ordónezzel vigasztalódott, addig Casillast kapcsolatba hozták két spanyol modellel is: Ariadne Artilesszel, illetve Marisa Jarával. Úgy tűnik azonban, hogy ezek csak futó kapcsolatok voltak, hiszen Casillas partnere immár Saray Abellán Colas, aki az egyik népszerű spanyol rádiós műsorvezető, José Antonio Abellán lánya. A papa egyik műsorának címe egyébként Rock and Gol...


Sergio Ramos és barátnői

A legnagyobb nőcsábásznak azonban nem Casillas, hanem Sergio Ramos számít, aki korábbi partnerei között említheti a 2005-ös Miss Spanyolországot, Elisabeth Reyest, illetve azt a Nereida Gallardót is, aki később Cristiano Ronaldo barátnője is volt. Mostanában viszont a hírek szerint egy fiatal valenciai modellel, Carolina Martínezzel jár.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről