Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron váratlanul távoznia kellett Újpestről, egy évvel később viszont boldogan tért vissza a Megyeri útra Kovács Zoltán. A 20-szoros válogatott csatár az Újpest FC utánpótlás-sportigazgatójaként dolgozik a továbbiakban, s úgy érzi, vezetőként is sokat tehet a klubért.

Az Újpest FC sajtótájékoztató keretében mutatta be a klub utánpótlás-sportigazgatóját, Kovács Zoltánt, akinek meglehetősen összetett feladat- és problémakört kell kezelnie a jövőben.

"Nagy örömmel fogadtam az újpesti felkérést, azt hiszem, nem kell ecsetelnem, mit jelent számomra a klub" - mondta az [origo]-nak Kovács. A szurkolók egyik legnagyobb kedvencének számító csatár egy évvel korábban közös megegyezéssel távozott - fél évig a Győri ETO-ban játszott -, hivatalos indoklás szerint azért, mert kevesebb játéklehetőséget kapott volna.

"Ha rajtam múlik, sohasem hagyom el a klubot. Nyugodt szívvel mondhatom, egy percre sem szakadtam el Újpesttől, lélekben mindig is a Megyeri úton voltam. A felkéréssel azt éreztem, az idő valóban begyógyítja a sebeket" - vélte Kovács, aki 320 élvonalbeli bajnokin 116 gólt szerzett.

"Úgy érzem, vezetőként is sok mindent tudok tenni a klubért, a munkám rendkívül szerteágazó lesz. Az utánpótláskorú játékosokat és edzőiket meg kell ismernem, ha kell, beszélgetek a gyerekek szüleivel egytől-egyig. Kapcsolattartó-menedzseri feladatomba beletartozik majd a tehetséges, külföldre szerződő vagy próbajátékra utazó játékosok kísérése, illetve a kölcsönben szereplő felnőtt labdarúgók fejlődésének, szereplésének nyomon követése is."

Kovács elmondta, az Újpest-Celtic kapcsolat egyik sarokköve az utánpótlás-nevelés és a tehetségek felfedezése, azaz a felnőttcsapattal és a skót szakvezetővel, Willie McStayjel is állandó kapcsolatban kell lennie.

"Az elmúlt fél évben amatőrszinten még játszottam Nagytétényben, a BLASZ I-ben és az újpesti öregfiúkban is, de nem tudom, marad-e időm erre a továbbiakban. Most már más a fontossági sorrend."

Mindent egy helyen az Eb-ről