A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Élő:
Vágólapra másolva!

Kelet-Európa uralja a hét csapatát

A topligák rajtjára egy hetet még mindig várni kell, így továbbra is az európai kupamérkőzések alapján válogattunk. Az egyetlen kivételt az U19-es Európa-bajnokság egyik hőse, az ukrán Gyenisz Harmas jelenti, és érdekes módon heti álomcsapatunkban meglepően nagy a kelet-európai fölény, hiszen heten is ezt a térséget képviselik.

Kapus:
Nyikolaj Mihajlov (bolgár, Twente): Nem a legszerencsésebb helyzet, ha egy kapusnak azért kell pályára lépni, mert kollégáját kiállították, ráadásul első feladatként egy tizenegyes hárítása vár rá. Mihajlov azonban tökéletesen megoldotta mindezt a portugál Sporting elleni BL-selejtezőn: kivédte a portugálok büntetőjét, és a folytatásban is több bravúros védést mutatott be.

Mihajlov büntetőt védett, de utána is volt több bravúrja:


Hátvédek:
Marcin Wasilewski (lengyel, Anderlecht): A brüsszeliek remekül kezdték a szezont, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezőjében 5-0-ra verték a Sivassport, majd a bajnokság első fordulójában 2-0-ra nyertek a Kortrijk ellen. A védelem tehát remekül szuperált, és Wasilewski a törökök ellen még gólt is szerzett.

Manuel Arboleda (venezuelai, Lech Poznan): Két győzelemmel zárult idegenbeli mérkőzést játszott a héten a poznani együttes. A lengyel bajnokságban a Piast Gliwiczét, az Európa Liga selejtezőjében pedig a Fredrikstadot verte a Lech, utóbbit 6-1-re, és ezen a találkozón a középhátvéd Arboleda kétszer is eredményes volt.

Kosztadin Sztojanov (bolgár, CSZKA Szófia): A bolgár együttes favoritnak számított az ír Derry City ellen az Európa Liga selejtezőjében, de a szófiaiak meglepően nehezen bírtak amatőr ellenfelükkel. Végül a középhátvéd Sztojanov mentette meg a gárdát, a csapat az ő találatával tudott nyerni 1-0-ra.

Lukás Bajer (cseh, Sigma Olomouc): A ballábas játékos ezúttal nem a középpályán, hanem a védelemben kapott helyet klubjában az Aberdeen elleni Európa Liga-selejtezőn, de a számára szokatlan poszton is megállta a helyét. A Sigma idegenben nyert 5-1-re a skótok ellen, Bajer gólpasszt adott, valamint maga is eredményes volt.

Középpályások:
Konsztantinosz Haralambidisz (ciprusi, APOEL Nicosia): A ciprusi bajnokcsapat a BL selejtezőjében némi meglepetésre simán verte a szerb Partizan Beogradot. A 2-0-s hazai győzelem egyik hőse a középpályás Haralambidisz volt, hiszen mindkét találatot ő készítette elő.

Banel Nicolita (román, Steaua Bucuresti): Az Újpest kiverését követően a bukaresti együttes a Motherwell-lel találkozott, és skótokat egy góllal nagyobb arányban verte meg, mint a lila-fehéreket. A meccs legjobbja Nicolita volt, aki egy góllal és egy assziszttal járult hozzá a 3-0-s győzelemhez.

Forrás: AFP

Nicolita (jobbra) góllal és gólpasszal járult hozzá a Steaua győzelméhez

Gyenisz Harmas (Ukrajna): A 19 éven aluliak Európa-bajnokságát végül a házigazda ukrán csapat nyerte meg, és Harmas a torna hajrájában fantasztikus teljesítményt nyújtott. A védekező középpályás az elődöntőben a szerbek ellen kétszer talált be, majd az angolok elleni döntőben is eredményes volt.

Grigorij Csirkin (orosz, Ventspils): A lett bajnokcsapat is meglepetést okozott a BL selejtezőjében, hiszen az első mérkőzésen legyőzte az előző idényben a csoportkörbe jutott BATE Boriszovot. A fehéroroszok ellen egy orosz volt a nyerő ember, a bal oldali középpályás Csirkin egy bombagóllal szerzett előnyt a visszavágóra.

Csatárok:
Caca (brazil, Odense): A dán együttes brazil támadója remek teljesítményt nyújtott a nemzetközi porondon. A Lucas de Deus Santos névre hallgató támadó ugyanis az Európa Ligában mesterhármast ért el a Rabotnicki Szkopje ellen.

Forrás: AFP

Güizát háromszor ünnepelték a társak a Honvéd ellen

Daniel Güiza (spanyol, Fenerbahce): Sajnos a kupacsütörtök másik mesterhármasát egy magyar csapat ellen érték el. A Fener simán gázolt át a Budapest Honvédon, és az isztambuliak legjobbja a spanyol Európa-bajnok támadó, Güiza volt, aki háromszor is bevette a kispestiek kapuját.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!