A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A nyári labdarúgó-világbajnokságon a bíró érvényteleníti a tizenegyest, és sárga lapot ad a játékosnak, ha a büntetőt elvégző futballista közvetlenül a lövés előtt megáll.

A világbajnokság kezdete előtt három héttel módosította a büntetőrúgás szabályát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályalkotó testülete. Az új előírás értelmében hiába talál egy játékos tizenegyesből a kapuba, ha közvetlenül a lövés előtt megtorpan, akkor a bíró érvényteleníti a gólt, és sárga lapot ad a futballistának. A nekifutás közbeni alassítás, toporgás viszont továbbra sem szabálytalan.

A szabályalkotó testület egyik tagja, Patrick Nelson azzal indokolta a döntést, hogy az elrúgás előtti megtorpanás alapvetően sportszerűtlen, és nem ad egyenlő esélyt a kapusnak és a büntetőt lövő játékosnak.

Az új regulára azért volt szükség, mert egyre gyakoribbakká váltak a portugálul paradinhának (kicsi megállásnak) nevezett trükkös tizenegyesek. Ebből már nagy tornán is volt konfliktus, amikor az idei Afrika Kupa elődöntőjében az algériai kapus kis híján nekiment a bírónak, miután megadta az egyiptomi Hoszni megtorpanós büntetőjét.

A problémáról már korábban írt az [origo], felvetve, hogy a paradinha gondot okozhat a világbajnokságon is. Akkor a nyári vb-n szerepet kapó magyar játékvezető, Kassai Viktor megkeresésünkre azt mondta, nagyon szűk a mezsgye, hogy valaki el tudja dönteni, mi a sportszerű, és mi az, ami már nem fér bele, így ő is minden esetben csak az adott szituációt tudja majd megítélni.

Ezt nem akarják viszontlátni a világbajnokságon

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!