Vágólapra másolva!
A katari uralkodói család kétszer annyiért vásárolná meg a Manchester Unitedet, mint amennyit az amerikai tulajdonosok fizettek érte. A United egyik vezetőségi tagja nem cáfolta, hogy árulják a klubot.

Mike Edelson a Sunnak elmondta: nem titok, hogy a Glazer család előbb vagy utóbb megválik a Manchester Unitedtől. Hamad bin Halifa al-Tani sejk, a katari uralkodó megvásárolná az angol sztárcsapatot 1,7 milliárd euróért, duplájáért, mint amennyiért Glazerék megvették (790 millió euró) hat évvel ezelőtt.

Bár az amerikai tulajdonosok 280 millióval csökkentették a United adósságállományát, a klub anyagi helyzete továbbra is bizonytalan, így szeretnének túladni rajta. A Sun pénzügyi szakértője szerint a Manchesternek már égető szüksége lenne egy új befektetőre, aki enyhíti az anyagi gondokat.

Amennyiben a katariak valóban megszerzik a Manchester Unitedet, úgy a 2022-es vb-rendezés elnyerése és a Barcelonával kötött mezszponzori szerződés után újabb nagy durranást vihetnek véghez a futballvilágban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!