Vágólapra másolva!
Török lapértesülés szerint a Fenerbahce szerződtetni szeretné Dzsudzsák Balázst, aki előrelépésnek tartaná, ha a PSV-től Törökországba igazolna. A magyar balszélső játékosügynöke szerint még semmi sem dőlt el, ellenben a törökök sportigazgatója állítólag már meg is egyezett a játékossal az éves fizetéséről.

A Fenerbahce sportigazgatója, Aykut Kocaman a Stargazete.com nevű török weboldal szerint már megegyezett Dzsudzsák Balázzsal, aki a 26-szoros bajnokcsapatnál 2,5 millió eurót (705 millió forintot) keresne évente. Igen ám, de először a két klubnak kell megegyeznie, hiszen a PSV balszélsőjét még élő szerződés köti az eindhoveni csapathoz, amivel a sportigazgató is tisztában van.

Kocamant azzal győzte meg a 23 éves magyar játékos, hogy az előző szezonban 14 gólja mellett 15 gólpasszt is adott, ráadásul még nagyon fiatal, az egyetlen akadály a vételára lehet, a Stargazete szerint a Fenernek legalább 7 millió eurójába kerülne.

Az eindhoveniek technikai igazgatója, Marcel Brands - a török lap cikke szerint - tud arról, hogy Dzsudzsák menni akar: "Megfelelő ajánlat esetén el is engedjük" - idézte a holland vezetőt a Stargazete.

Dzsudzsák Balázs játékosügynöke, Vörösbaranyi József szerint előfordulhat, hogy a balszélső Törökországba szerződik, ám ez még korántsem tény. "Tudunk róla, hogy a Fenerbahce szeretné Balázst, ám egyelőre semmi konkrétum nincs az ügyben. Nem is tehetnénk lépéseket, először a két klubnak kell megegyeznie, mi addig nem tárgyalhatunk senkivel" - nyilatkozta az [origo]-nak Vörösbaranyi, hozzátéve, hogy talán a török mentalitásból adódik, hogy az ottani újságok már most majdnem biztosra veszik Dzsudzsák klubváltását.

De vajon előrelépés lenne-e Dzsudzsák számára a klubváltás?

Az érintett úgy érzi, hogy igen. "Amennyiben eligazolnék, akkor csakis olyan csapatba mennék, amelyik előrelépést jelentene. Fontos számomra, hogy a következő csapatom előbbre tartson, mint a jelenlegi" - mondta Dzsudzsák az MTI-nek.

Hollandia negyedik, Törökország huszonkilencedik a válogatottak FIFA-világranglistáján, míg az IFFHS klubvilágranglistáján a PSV tizenhetedik, a Fenerbahce pedig harmincegyedik, azaz a statisztikák alapján a hollandoknál az előny.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ennél azonban fontosabb szempont lehet, hogy az Eindhoven harmadik lett a bajnokságban, az isztambuli csapat pedig a második, így utóbbi részt vehet a Bajnokok Ligája selejtezőjében, míg a PSV pedig csak az Európa Ligában indulhat.

Előrelépés lenne Dzsudzsák számára, ha a PSV-től a Fenerbahcéhoz igazol?

Igen, mert jobb csapat a Fener

235201outform.html400350

Nem, a PSV legalább olyan jó

235202outform.html400350

Közel azonos képességű a két csapat

235203outform.html400350




A balszélső nem tagadta, hogy a BL-indulás vonzó a számára, ráadásul úgy véli, a Fener kerete erősebb, mint a PSV-é. A csapatnak öt brazil légiósa van, közülük Alex, André Santos és Fábio Bilica már megfordult a brazil válogatottban is. A spanyol Európa-bajnok Daniel Güizán kívül több török válogatott (többek között Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Selcuk Sahin, Mehmet Topuz, Özer Hurmaci, Emre Belozoglu) is a tagja. A csapatban korábban olyan sztárok is megfordultak, mint a Brazíliával világbajnok Roberto Carlos vagy a Nigériával olimpiai bajnok Jay-Jay Okocha.

Két hónapja olvasóink arról szavazhattak, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb klub Dzsudzsák számára, akkor a felsorolt tizenegy csapat közül a legkevesebb szavazatot (0,9 százalék) a török Besiktas kapta, a legtöbbet pedig a Manchester United (26,4 százalék). Az olvasók egyötöde arra voksolt, hogy a balszélsőnek maradnia kellene Eindhovenben.

Hiba volt a két válogatott meccset megrendezni

Dzsudzsák az MTI-nek a magyar válogatott Németországtól (0-3) és Hollandiától (1-6) elszenvedett vereségeiről is beszélt: "Minél hamarabb túl kell tennünk magunkat ezeken. Én is azt mondom, hogy talán hiba volt két ilyen mérkőzést lekötni, ugyanis a keret nagy részének, köztük nekem is, már jó ideje vége volt a bajnokságnak. Ugyanakkor jó érzés volt a gólomnál, hogy senki sem fütyült ki, sőt néhány eindhoveni drukker még a nevemet is skandálta."



Mindent egy helyen az Eb-ről