A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Illegális megkeresés miatt feljelentést tesz az Európa Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a Sochaux, amelynek vezetői állítják, az angol Newcastle azután is folyamatosan zaklatja a francia csapat játékosát, Modibo Maigát, hogy visszautasították az érte tett ajánlatot.

Néhány napja még úgy tűnt, a Newcastle Unitednek sikerül szerződtetnie Modibo Maigát, a francia Sochaux mali válogatott csatárát. A 23 éves játékosért nyolcmillió eurót kínáltak az angolok, megállapodás azonban végül nem jött létre.

A Newcastle nem adta fel, a zaklatást azonban megelégelte a francia klubvezetés, amely jelezte, illegális megkereséssel vádolja az angol csapatot, emiatt pedig az európai szövetséghez (UEFA) fordul.

"A Newcastle a visszautasítás ellenére folyamatosan keresi a kapcsolatot a játékossal, emiatt panasszal fogunk élni sportszerűtlen viselkedés miatt" - nyilatkozta Alexandre Lacombe, a Sochaux elnöke.

Két évvel korábban a Chelsea kapott büntetést azért, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) úgy ítélte meg, 2007-ben úgy szerezte meg az akkor mindössze 16 éves Gaël Kakutát a francia Lens-tól, hogy arra ösztönözte a csatárt, szegje meg a klubbal az érvényes megállapodását.

A FIFA akkor megbüntette mind a labdarúgót, mint az angol klubot, ráadásul két átigazolási időszakból kizárta a Chelsea-t, ezt tavaly februárban a nemzetközi Sportdöntőbíróság oldotta fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!