Vágólapra másolva!
A Vasas futballcsapatától nyáron távozott két szerb labdarúgó, Cedomir Pavicevic és Goran Arnaut jogi képviselőjén keresztül felszámoltatási eljárást kezdeményezett a bíróságon a klub ellen, amely szerintük milliókkal tartozik nekik - értesült a Nemzeti Sport.

"A Vasas kétszeri fizetési felszólításunkra sem reagált" - mondta sportnapilapnak dr. Pákay Péter, a szerb focisták ügyvédje. "Pavicevicnek mintegy kétmillió, Goran Arnautnak két és fél millió forintnyi euróval tartoznak a piros-kékek. Mindkét labdarúgó próbált megegyezni a kifizetésekről a klubjával, a három részletben történő átutalások határidejéről meg is állapodtak, ám mert mindjárt az első után sem történt semmi, a segítségemet kérték."

Az ügyvéd elmondta, miután a fizetési felszólításokra sem reagáltak a Vasasnál, a bírósághoz és az MLSZ-hez fordult, ügyfeleinek ugyanis még mindig az angyalföldi klubnál van a játékengedélye, így nem tudnak máshová igazolni. "Ha a pert megnyerjük, a cégkivonatba bekerül, hogy a társaság felszámolás alatt áll, és a futballcsapat nem kap klublicencet" - tette hozzá Pákay.

Erdős László, a Vasas stratégiai igazgatója szerint ők törekednek a megegyezésre, a szerb játékosok azonban több mint három hétre eltűntek. "Szerintem korrekt ajánlattal álltunk elő, azt azonban nem fogadták el a légiósok (...) Ketten együtt jó, ha kétszáz percet játszottak a tavasszal, ennek megfelelően igyekszünk őket kifizetni" - mondta Erdős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!