A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Rendhagyó évértékelésünkben az olasz bajnokság legemlékezetesebb eseményeit gyűjtöttük össze 2011-ből, és összeállítottuk az év ligaválogatottját is. 

Az év meccse: Napoli - Lazio 4-3

Az ázsiai televíziós piac Olaszországban is nagy úr, így az előző szezon óta a Serie A-ban is játszanak mérkőzéseket vasárnap ebédidőben. Hogy ilyenkor is lehet fantasztikus összecsapásokat rendezni, azt 2011-ben a Napoli és a Lazio bizonyította. A találkozón a rómaiak 2-0-ra és 3-2-re is vezettek, végül mégis a nápolyiak nyertek, igaz, ehhez az is kellett, hogy a Lazio egy teljesen szabályos találatát ne adják meg.


Az év gólja: Claudio Marchisio

A Juventus nagy őszi feltámadásának tavasszal nem sok jele volt, mint ahogyan az sem volt benne a levegőben, hogy Marchisio az év második felében ilyen eredményesen játszik majd. Pedig a középpályás már az év elején is produkált látványos dolgokat: az Udinese ellen például fantasztikus gólt szerzett, más kérdés, hogy csapata így is 2-1-es vereséget szenvedett.


Az év védése: Júlio César

Ritkán fordul elő, hogy egy kapus három gólt kap egy meccsen, a lefújás után mégis áradoznak róla a szurkolók. Az interes Júlio César viszont AS Roma elleni rangadón 1-1-es állásnál olyan bravúrt mutatott be, amelyről még hetekkel később is meséltek (a videón 1:50-től).



Az év öngóljai: Maximiliano Pellegrino

A Cesena argentin védője kifejezetten peches volt 2011-ben. Januárban előbb az AS Roma ellen talált be a saját kapujába,


majd egy héttel később az AC Milan ellen ismét olyan balszerencsés módon nyúlt a labdába, hogy abból ismét csak öngól lett. A cesenaiak mind a két összecsapást elveszíttették, Pellegrini pedig a nyáron inkább hazatért a Colónba.


Az év kihagyott helyzete: Mirko Vucinic

Az AS Roma drukkereinek nem sok okuk volt az örömre, az őszi bukdácsolás előtt már tavasszal sem ment a csapatnak. Jellemző meccs volt a Palermo elleni hazai bajnoki, ahol a csapat 3-2-re kikapott, pedig 1-1-es állásnál Vucinic százszázalékos gólhelyzetbe került Jérémy Ménez beadása után, azonban az üres kapu fölé lőtte a labdát.


Az év ünneplése: Kevin-Prince Boateng

A Milan német származású, ám ghánai válogatott középpályása ugyan nem egy gólt követően mutatta be tánctudását, hanem a szezon végeztével, a bajnoki cím ünneplésekor, de vétek lett volna kihagyni az összeállításból. Boateng Michael Jacksont idézte fel a mozgásával, mégpedig egészen kiválóan.



Az év átigazolása: Antonio Cassano

Az olasz labdarúgás egyik fenegyereke a 2010-es év végén úgy összeveszett a Sampdoria elnökségével, hogy mindenképpen távozni akart Genovából. A Milan csapott le rá, mindössze négymillió euróért szerezte meg a csatárt, aki 2011-ben összesen 15 gólpasszt adott, pedig az utolsó hónapokban szívműtétje miatt nem is léphetett pályára.

Az év csapata

Furcsa éven van túl a Serie A, hiszen a jelenlegi listavezető Juventus az év első felében botladozott, de nem remekelt az Internazionale sem, miközben az Udinese illetve a Napoli egyenletesen jó teljesítményt nyújtott, ami viszont kevés volt az igazán nagy sikerhez. Az év álomcsapatában is ez tükröződik: az Interből végül senki sem került be, a városi rivális Milanból viszont hárman is, akárcsak a Juvéból.

Íme a névsor: Handanovic - Lichtsteiner, Thiago Silva, Barzagli, Chiellini - Maggio, Marchisio, K. Boateng, Mauri - Ibrahimovic, Di Natale

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!