Vágólapra másolva!
Az angol átigazolási piacon egyelőre a Manchester United a legaktívabb, a bajnokcsapat Phil Jones és Ashely Young megvételével máris 30 millió eurót költött. A városi rivális Manchester City ugyanakkor meglepően csendes, pedig az egyesületnek jócskán van pénze, köszönhetően az arab tulajdonosoknak.

A hírek szerint a City olasz szakvezetője, Roberto Mancini számára a legfontosabb egy balhátvéd leigazolása, a tréner ugyanis elégedetlen volt a tavaly nyáron 22 millió euróért a Laziótól megvett Alekszandar Kolarovval.

Angol lapértesülések szerint két játékos áll kívánságlistája élén: az Evertonból Leighton Baines, illetve az Olympique Lyonból Aly Cissokho. Előbbi kifejezetten támadó felfogású, az előző idényben 11 gólpasszt adott a Premier League-ben, azonban az Everton nem adja olcsón: a City 20 millió eurót plusz Wayne Bridge-et ajánlotta fel, de a liverpooliak nemet mondtak.

A másik megoldás sem lenne olcsóbb, hiszen Cissokhónak élő szerződése van, de a Lyon korábban már megmutatta, hogy jó pénzért hajlandó eladni legjobbjait. A France Football értesülései szerint az angolok hétfőn találkoztak az OL vezetőségével, és 24 millió eurós ajánlattal ülnek tárgyalóasztalhoz.

További átigazolási hírek:
A Kaiserslautern leigazolta a görög Aszterasz Tripolisz 18 éves középpályását, Konsztantinosz Fortuniszt.

Az Eintracht Frankfurt török játékosa, Halil Altintop a Trabzonsporba szerződött.

A Sunderland megszerezte a Birmingham City svéd középpályását, Sebastian Larssont.

A Paris Saint-Germaint ezúttal a Manchester United bolgár támadójával, Dimitar Berbatovval hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről