A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Három 14-es villamos, egy 30A autóbusz és az Újpest-Városkapu metróállomás bejárati üvegajtaja látta a kárát az Újpest-Ferencváros focimeccsre érkező szurkolók randalírozásának - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ.

Bár a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV mindent megtett, hogy az újpesti Szusza Ferenc Stadionban megrendezett Újpest-Ferencváros focimeccsre érkező szurkolók lehetőleg együttesen, a részükre biztosított különjárati metrószerelvényekkel érkezzenek a meccs helyszínére, de nem sikerült elkerülni, hogy a szurkolók egy része forgalmi fennakadásokat, a tömegközlekedési eszközökön pedig károkat okozzon - áll a közleményben.

Az Újpest irányába 14-es villamossal haladó szurkolók nemcsak üvegeket hajigáltak ki az ablakon, hanem három villamosszerelvényben is tetőburkolatot rongáltak, kapaszkodókat téptek ki a helyükről, az egyik szerelvénynek pedig a visszapillantó tükrét is betörték.

Az a 30A autóbusz sem úszta meg, amelyikre szintén a focimeccsre érkezők szálltak fel: a jármű tetőburkolatát ők sem kímélték, emellett felszaggatták az ülések huzatát, a különjárati metrókkal érkezők pedig az Újpest-Városkapu metróállomás bejárati ajtajának üvegét törték össze.

A BRFK garázdaság miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított és nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

A meccset kaotikus hajrában az Újpest nyerte 2-1-re.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!