Vágólapra másolva!
Nagyon várja már a 2013-as folytatást Egil Olsen, miután labdarúgó-válogatottja könnyed 2-0-s győzelmet aratott Magyarország ellen a Puskás-stadionban. A norvég szövetségi kapitány szerint azt kapta az ellenféltől, amit várt, és sokkal közelebb volt csapata 3-0-hoz, mint a 2-1-hez.

"Megkaptam a választ arra, amire akartam. Ki akartam próbálni, milyen a csapat, ha egyszerre több fiatal küldök pályára. Nos, a mérkőzés minden várakozást felülmúlt. Hét U21-es futballista játszott, és Joshua King és Thomas Rogne még hiányzott is. Azt hiszem, fényes jövő előtt állunk" - mondta Olsen a norvég Aftenpostennek.

A szakember azt mondta, a magyarok elleni meccs nagy lehetőség volt a fiataloknak, hogy bebizonyítsák, lehet rájuk számítani akár már 2013-ban. Elsősorban a 19 éves Havard Nielsent méltatta, aki góllal debütált.

"Havardnak vannak ugyan hiányosságai, de gyors és igazi csatárvirtuóz" - mondta róla a Drillo (Trükkös) becenévvel illetett kapitány.

"Kielégítő szezont zártunk. Volt ugyan három kiábrándítónak tűnő mérkőzésünk otthon, az oslói Ullevaal-stadionban, de azért képesek voltunk az erős ellenállásra Angliával, Horvátországgal és Görögországgal szemben. Sokat tanultunk, most pedig világosan látszik, lehet építeni a fiatalokra is."

Olsen szerint a 0-2-es eredmény inkább a magyarokra nézve hízelgő, akik semmit sem tudtak kezdeni a tökéletes védelemmel. "Sokkal közelebb voltunk a 3-0-hoz, mint a 2-1-hez. A magyaroktól azt kaptuk, amit vártunk. Tudtuk, hogy erős és jó fizikumú játékosokból áll a válogatott, de úgy véltem, gyorsabbak leszünk náluk. Így is történt" - mondta a kapitány.

Mindent egy helyen az Eb-ről