Vágólapra másolva!
Zinedine Zidane hiába van régóta a Real Madrid kötelékében, szerinte a most futó szezonban nem Cristiano Ronaldo vagy valamelyik társa, sőt nem is valamelyik barcelonai csillag, hanem a walesi Gareth Bale nyújtja a legkiemelkedőbb teljesítményt.

"Az a játékos, aki engem a legjobban lenyűgözött az idén, jelenleg nem szerepel a Bajnokok Ligájában. Egy másik kupasorozatban (Európa Liga) játszik, és Gareth Bale-nek hívják" - jelentette ki Zidane, aki tavaly őszig a Real Madrid sportigazgatója volt, a következő szezonban pedig csatlakozik a klub edzői csapatához, az utánpótlásban fog dolgozni.

A 23 éves Bale a Tottenham játékosa, és a következő átigazolási szezonban alighanem újabb öldöklő harc indul majd érte, vélhetően a Barcelona és a Real Madrid főszereplésével.

"Bale egyedülálló" - méltatta a walesi szélsőt Zidane. "A tempója félelmetes, a gyorsulása hihetetlen, mert nagyon szűk területen képes feljebb kapcsolni. Technikailag is nagyon képzett, ami szintén fontos tulajdonság. (...) Kétszer-háromszor láttam élőben, és nagyon mély benyomást tett rám, mindig képes meglepetést okozni, ha hozzá kerül a labda."

A világ legjobb futballistájáról szólva a szaktekintélyek általában Lionel Messit, esetleg Cristiano Ronaldót, Xavit vagy Iniestát szokták megnevezni. A francia aranylabdás azt nem akarta kijelenteni, hogy Bale egy szinten van Messivel és Ronaldóval, szerinte "ő más típusú játékos, de nincs messze tőlük."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!