A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Ha Bogdán Ádám nem véd fantasztikusan a csehek ellen, akkor az 1-1 helyett egy súlyos vereséggel készülhetne a magyar labdarúgó-válogatott a szeptember 6-i, bukaresti, románok elleni vb-selejtezőre.

Megégtek a brazilok, kikaptak az olaszok

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Magyarország - Csehország 1-1 (0-1) - az élő közvetítés
Puskás-stadion, 19 ezer néző
v.: Howard Webb (angol)
Magyarország: Bogdán - Vanczák, Korcsmár (Guzmics, 69.), Juhász, Kádár - Varga J., Pintér (Hajnal, 46.) - Koman, Dzsudzsák - Kovács I. (Böde, 46.), Szalai (Szabics, 89.)
Csehország: Drobny - Gebre Selassie, Sivok (Procházka, 46.), Suchy, Michal Kadlec (Limbersky, 81) - Jiracek, Plasil, Darida (Horava, 58.), Husbauer (Vanek, 65.) - Kozak (Rabusic, 58.), Vydra (Václav Kadlec, 58.)
gól: Dzsudzsák (57., büntetőből), illetve Kozák (23.)
sárga lap: Suchy (50.)

Vanczák Vilmos és Václav Kadlec fejpárbaja Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ugyan Egervári Sándor szövetségi kapitány bátor (támadó)játékot ígért, talán még saját maga is meglepődött azon, milyen visszafogottan futballozott csapata az első félidőben.

Az első nagy helyzet a cseh válogatott előtt adódott, Kozák ziccerét azonban hatalmas bravúrral védte Bogdán, aztán Vanczák eladott labdájára ismét a cseh csatár csapott le, de nem sikerült gólt szereznie. Három a cseh igazság is, mert a 23. percben Kozák ismét megvillant, és egy komoly védelmi hibát bevetődve váltott gólra (0-1).

Sőt, ha Michal Kadlec nem ijed meg az üres kaputól és Bogdán nem véd óriásit Husbauer löketénél, akár már az első 45 perc végén csúnyán állhatott volna a csapat. A védelem ólomlábakon mozgott, jószerével akkor kerültek mögénk a csehek, amikor csak akartak, Kovács István súlytalansága pedig olyannyira szembetűnő volt a középpálya és az árnyékék határán, hogy a szünetben Egervári lekapta a pályáról a Videoton fiatalját.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A második játékrészre egy harcosabb csapat jött ki, Vanczák fejese a lécen csattant, de a bátrabb játékkal csak azt sikerült elérni, hogy legalább nekünk is lettek helyzeteink, a védelem ugyanolyan bizonytalan maradt.

Az 54. percben a vendégek puskázták el, talán az összes szerdai nemzetközi barátságos mérkőzés legnagyobb helyzetét: egy végletekig kijátszott akció végén Jiráceknek csak az üres kapuba kellett volna passzolni, de két méterről elképesztően sután lőtt az égbe.

Néhány pillanattal később egyenlített a magyar válogatott, Vanczák labdát szerzett az ellenfél 16-osán belül, de fellökték, a büntetőt Dzsudzsák a jobb kapufa segítségével bombázta be (1-1).

Dzsudzsák egyenlített Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de Bogdán és Drobny egymást múlták felül a bravúrokkal. Gólzápor helyett végül maradt az 1-1-es eredmény.

"A második félidőben kifejezett jól játszottunk, persze voltak hibák, amelyeket ki kell javítanunk. A csapat hozzáállása és akarata mindenképpen dicséretet érdemel. Bölcsebbek lettünk néhány játékos formáját és beilleszthetőségét tekintve" - mondta a találkozót követően Egervári Sándor szövetségi kapitány, aki elárulta, elképzelhető, hogy Bukarestben is inkább a most jobban működő, kétcsatáros játékot választja majd.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Ami jó, hogy összetartóan és egymást kisegítve védekeztünk. Becsúszott ugyan néhány hiba, de ilyen jó csapat ellen ez előfordul" - nyilatkozta a magyarok legjobbja, Bogdán Ádám.

A válogatott - amely legközelebb szeptember 6-án Bukarestben játszik világbajnoki selejtezőt - hazai környezetben immár 34 éve nem tudta legyőzni a cseh és korábban a csehszlovák nemzeti csapatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!